vineri, 10 februarie 2017

Wrap-up | Decembrie 2016 - Ianuarie 2017

Oficial ieri a fost ultima zi de sesiune, așa că pot spune că am revenit la unele activități la care tânjeam ca un om flămând în timpul acestor trei săptămâni oribile. Abia așteptam să scap de tot și de toate, să pot să mă uit în bibliotecă gândindu-mă ce carte să citesc în continuare, nu să mă întristez văzându-le, ca apoi să le întorc spatele și să revin la învățat. 

Cât despre acest Wrap-up, inițial m-am hotărât să aștept până la sfârșitul lunii, ca să integrez toate cele trei luni într-o singură postare (Decembrie, Ianuarie și Februarie), dar cu toate că pot să mă reapuc să citesc, mă cam îndoiesc că voi reuși să lecturez mai mult de două cărți în această lună. Și chiar dacă aș putea, mă gândesc că ar fi mult prea încărcată postarea dacă aș adăuga și luna aceasta. Așa că, probabil, umătorul Wrap-up va apărea la sfârșitul lui Martie. 

Decembrie 2016
 1. Harry Potter și Camera secretelor (Harry Potter #2) de J. K. Rowling. „Harry Potter” e „Harry Potter”, așa că orice cuvinte de laudă m-aș gândi să scriu aici, cred că ar fi insuficiente pentru a descrie cât de magnifică și cât de magică și uluitoare este seria. Într-adevăr, am considerat volumul de față ca fiind puțin mai slab, dar nu neapărat în sensul acțiunii sau a modului cum autoarea l-a scris; este același stil, până la urmă. M-a determinat să-i scad o steluță dintr-un motiv pe care, sincer, nu l-aș putea explica foarte bine. Totul s-a datorat din cauza unui anumit personaj, dar dacă ar fi să mă gândesc logic, rațional, motivul e unul destul de pueril. Și cu toate astea, am simțit nevoia să nu-i dau numărul maxim de stele. În orice caz, a fost foarte amuzant modul cum am descoperit că volumul trei a fost tradus, și cum mi-a fost groaznic de dificil să renunț la o carte pentru a mi-l cumpăra. Pot spune că sunt enervant de nerăbdătoare să-mi pun mâinile pe el! 4 din 5 stele pe Goodreads.
 2. Purgatorio (Am murit, din fericire #4) de Theo Anghel. "[...] Făcând un rezumat scurt al acestei recenzii dar și al volumului de față, nedumerirea, tristețea și șocul pot descrie cu ușurință Purgatorio. Dacă în timpul lecturării celorlalte trei volume știam că va mai urma o continuare – autoarea neprecizând că va fi și ultima parte din serie –, acum, când am confirmarea că Diabolic (deja am niște palpitații citind titlul) va fi volumul ce va încheia povestea Orianei și a prietenilor ei, simt cum tristețea mă acaparează și dorul începe, încetul cu încetul, să mi se aștearnă pe suflet. Vreau Diabolic, dar nu îl vreau!"5 din 5 stele pe Goodreads.
 3. Recviem pentru un asasin (Alina Marinescu #6) de Monica Ramirez. "[...] Recviem pentru un asasin este un uragan, și nu doar prin numeroasele evenimente care se petrec în el, ci și prin tot ceea ce ni s-a dezvăluit de către anumite personaje. Și nu pot decât să fiu uimită și șocată, în același timp. Au fost unele dezvăluiri de la personaje de la care nu m-aș fi așteptat în veci, destăinuiri pe care nu le-aș fi imaginat niciodată ca făcând parte din acel om, dar și răsturnări de situație ce m-au împins să citesc cu și o mai mare rapiditate. Categoric este cel mai bun volum al seriei, și nu vă gândiți să spun acest lucru deoarece celelalte ar fi fost mai slabe din punct de vedere al scrierii sau al felului cum au acționat personajele, ci l-am considerat ca fiind așa prin prisma a tot ceea ce s-a întâmplat, a tot ceea ce mi-a trasmis și a tot ceea ce m-a făcut să realizez." 5 din 5 stele pe Goodreads.
 4. Elita (Alegerea #2) de Kiera Cass. 4 din 5 stele pe Goodreads. Am citit acum ceva timp, de la bibliotecă, Alegerea, primul volum, și în ciuda a multor momente din carte, în care îmi venea să arunc cartea pe geam din cauza lui Maxon - să nu se înțeleagă greșit, Maxon e super-mega drăguț -, dar și a personajului feminin, America, deoarece mă călcau efectiv pe nervi, și mi-i făceau să își dorească să omoare pe cineva. Și, cu toate astea, mi-a plăcut, atât de mult încât am avut nesăbuința să-mi cumpăr și al doilea volum, ca apoi, după ce l-am terminat de citit, să nu mai rezist și să fug până la cea mai apropiată librărie și să mi-l cumpăr și pe al treilea. E clișeică, e obositoare uneori din cauza deciziilor pe care le iau anumite personaje și a ceea ce ar putea să evite foarte ușor, dar are farmecul ei, ceva ce te atrage și nu te lasă să îți iei mâinile de pe ea până ce nu o termini de citit. 
 5. Aleasa (Alegerea #3) de Kiera Cass. Din câte se poate observa din numărul de stele pe care l-am acordat celor două volume, acesta mi-a plăcut mai mult. 5 din 5 stele pe Goodreads. 
 6. Valentina (Orașul îngerilor #2) de Mihaela Strenc. "[...] Comparativ cu primul volum, pot spune că sunt puțin în contradictoriu în legătură cu cel care mi-a plăcut cel mai mult, deoarece au existat unele aspecte pe care le-am apreciat într-o măsură mult mai mare în Îngerul întunecat – de exemplu, credibilitatea pe care mi-a lăsat-o Iustin față de iubirea pe care i-o purta Anei, în al doilea volum reușind să mă supere de cele mai multe ori –, dar și invers, privitor la Valentina – acțiunea mi s-a părut mult mai intensă, putând să mă determine să fiu mult mai încordată în legătură cu soarta anumitor personaje, dar și cu tensiunea care se isca în rândul unora dintre ele. A avut părți bune, dar și mai puțin bune – prin prisma a ceea ce mi-a transmis mie. Dacă în primul volum Ana mi-a dat impresia ca fiind o tânără mai sigură pe ea, mai încrezătoare în deciziile pe care le lua, în Valentina am redescoperit-o mult mai nesigură, reușea de foarte multe ori să renunțe la ceea ce își punea în plan și să accepte mult prea repede ceea ce îi spunea Iustin – în condițiile în care în acest volum bărbatul a dezvăluit mult mai des felul cum este; recunosc că Iusin a reușit să mă facă să îl plac mult mai puțin decât o făcea înainte, și aici nu se datorează doar afinității lui pentru a nu rămâne fidel unei singure femei. [...]" 3 din 5 stele pe Goodreads.
 7. Felinare stinse de Cristina Oțel. "[...] Ca debutantă, Cristina Oțel are un stil de-a scrie care s-a pliat perfect pe genul cărții; un stil în care descrierile farmecă, conversațiile animă întreg conținutul și narațiunea aproape te împinge de-a dreptul în a fi complet focusați cu ceea ce se petrece cu personajele. Un debut frumos, un autor pe care voi continua să îl urmăresc cu entuziasm în ceea ce privește viitoarele cărți pe care va urma să le scrie și o carte în care apelativul – nefiresc dat în acel scurt timp de când se cunoșteau – dat unui personaj nu m-a făcut să îmi dau ochii peste cap, ci să mă bucur de el, zâmbind."din 5 stele pe Goodreads.

Ianuarie 2017

Renașterea (Ultimul avanpost #3) de Lavinia Călina"Povestea ia un viraj destul de brusc – dar nu în acel mod în care să nu fie natural și normal –, atât de periculos încât te rostogolește în mormanele unor fiare răsucite în fel și fel de moduri cât mai complicate, pe un câmp nesigur, cu denivelări și pământ mocirlos, ca apoi să se oprească pe marginea unui hău de unde nu știi care dintre pasagerii de lângă tine vor supraviețuii până la final – pentru că tu vei fi deja o fantomă ce te vei ridica din acea mașină distrusă, privind de sus imaginea de la picioarele tale, în speranța că vei mai citi despre personajele preferate până ce vei ajunge la ultima pagină din ultimul volum al seriei. [...]" 5 din 5 stele pe Goodreads.

Un comentariu:

 1. Eu nu mai țin minte câte cărți am citit în decembrie, poate dacă caut printre recenzii și rating-uri de pe GD găsesc. Dar în februarie parcă am citit 4-5 cărți, am să fac și eu - sper - un wrap-up. Câteva dintre cărțile citite de tine sunt și pe lista mea. :D
  Lecturi frumoase să ai! ^_^

  RăspundețiȘtergere