marți, 31 mai 2016

Wrap-up | May 2016

Inițial, am avut în plan să postez mâine Wrap-up-ul acestei luni, dar cum ieri m-am apucat de o altă carte, Doamna apelor, îmi este imposibil să o termin până pe întâi iunie; are un număr destul de mare de pagini. Cât despre cărțile pe care le-am menționat mai jos, sincer, spre marea mea surprindere, am reușit să citesc mai mult decât m-aș fi așteptat. La începutul lunii m-am trezit că nu eram în stare să mă ating de nicio carte, așa că îmi era destul de teamă că voi intra într-un reading slump. Marea problemă nu ar fi fost asta – nu că ar fi fost pentru prima oară când m-aș fi confruntat cu așa ceva –, ci pentru că, imediat după ce am venit de la bunici, obișnuindu-mă cu aerul de la țară, venind înapoi în București, vremea de aici mă moleșise groaznic. Nu știu dacă așa se întâmplă cu toată lumea, dar mie îmi ia ceva timp să mă reacomodez cu un anumit mediu. Trecând peste, vă las cu cele cinci cărți pe care le-am citit; poate veți găsi, printre ele, vreuna care să vă atragă atenția. 
  1. Prințesa statornică (The Tudor Court #1) de Philippa Gregory. [...] Nici istoricii nu cred că știu cu exactitate – în cazul poveștii acesteia, ca și multe altele care au rămas încă un mister – cum a fost atunci, dar mi-ar plăcea să cred că Prințesa statornică s-a apropiat foarte, foarte mult de realitate; în ciuda suferințelor provocate lui Katherine. Măcar în cazul poveștii de dragoste dintre aceasta și prințul Arthur. Acum că am citit această carte, pentru mine a fost una dintre cele mai frumoase povești de dragoste pe care le-am citit. Povestea celor doi: Trandafirul englez și Rodia spaniolă. Nu spun că și cea dintre Katherine și Henric nu a fost pe placul meu – să se înțeleagă, doar cât a apărut în carte, nu și cea din serial –, dar ceea ce se afla în sufletul lui Katherine și promisiunea pe care a făcut-o, m-au făcut ca prima să-mi ajungă mai mult la inimă. [...] din stele pe Goodreads și Booktopia.
  2. Distruge-mă (Atingerea lui Juliette 1.5#) de Tahereh Mafi. [...] Pentru că de puține ori mi se întâmplă să-mi doresc să pot proteja un anume personaj, să fiu scutul lui și să-l apăr de toate problemele care i se ivesc în cale, dar atunci când se întâmplă parcă plânge ceva în mine, de mă face vulnerabilă. Așa a fost cu Warner. Și nu pentru că ar fi băiat – putea să fie o fată, un elf, o buburuză sau chiar un personaj păianjen –, ci din cauza faptului că a stârnit ceva în mine, încât mă face să zbier și să urlu de indignare. [...] din stele pe Goodreads.
  3. Căldura ghețarilor (Ancestorilor #1) de Nic Dobre. [...] De multe ori, autorul a reușit să mă înspăimânte și să mă demoralizeze ușor, din pricina faptului că unele întâmplări se petreceau brusc – de puține ori personajele aveau timp să respire și să se relaxeze –, în unele momente ajungând să mă întreb dacă acel lucru se întâmplase cu adevărat, sau doar înțelesesem eu prost. Și nu pot spune că este un lucru rău deoarece aceste vârtejuri de emoții pe care le aveam, m-au făcut să fiu captivată de carte și să-mi fac tot felul de scenarii privind următoarele scene care urmau să se petreacă. [...] din 5 stele pe Goodreads și Booktopia.
  4. Pragul (Pragul #1) de Doina Roman. [...] ...trebuie să recunosc că lumea creată de Doina Roman este fără doar și poate una extraordinară și foarte interesantă. Am un respect deosebit pentru scriitorii care își crează o poveste ce are foarte puține lucruri în comun cu realitatea, cu lumea ce ne înconjoară. Autoarea și-a creat o lume proprie, cu specii personalizate, nemaiîntâlnite în alte cărți de genul, ceea ce m-a făcut să fiu mereu atentă la tot ceea ce făceau, poate așa mai descopeream și alte lucruri noi și atractive despre ele. Și cu toate acestea, am un vag sentimente că nu am înțeles – și că nu voi înțelege pe deplin – cartea, și totodată trilogia. Este o lume întortocheată, în care personajele duc o luptă continuă cu un viitor război ce bate la usă, toți având același scop: geanta și persoana care controlează ceea ce este în ea. [...] din stele pe Goodreads și Booktopia. 
  5. Ceasul fantasmelor de Oliviu CrâznicMai sus am precizat cum că Ceasul fantasmelor este o carte în care se regăsesc zece povești, și cu toate că nu are mai mult de o sută și ceva de pagini, să nu vă gândiți că este una care se citește ușor din punct de vedere al acestui aspect. Da, o poți lectura repede, dar eu consider că ar fi păcat să o faci, când te poți bucura de conținut mai mult timp. [...] 4 din 5 stele pe Goodreads și Booktopia.