sâmbătă, 11 iunie 2016

Promovare | Cărți românești: seria „Alina Marinescu” de Monica Ramirez

Descrierea volumului: Alina Marinescu este o rebelă. A fost o rebelă înainte de recrutarea ei ca agent operativ și va rămâne o rebelă și după. Acum însă, moartea face parte din viața ei de zi cu zi. Secțiunea Operațiuni Speciale o recrutează împotriva voinței ei și Alex Therein, bărbatul pe care crede că-l iubește, o transformă într-un asasin de elită. Dragostea este o noțiune abstractă pentru Alex, un bărbat cu un trecut întunecat și o expresie impenetrabilă, eficient de rece, care ucide pentru a putea supraviețui. Fără întrebări inutile. Alex nu este un bărbat real, ci mai degrabă o fantomă, o iluzie creată cu ajutorul oglinzilor. Misiunea lui este să o seducă pe Alina, așa că o atrage în mod intenționat în lumea lui misterioasă și plină de senzații, prăbușindu-se emoțional pentru prima dată de la propria lui recrutare. Ca mentor al ei în timpul procesului de antrenament, trebuie să se confrunte nu numai cu atitudinea ei recalcitrantă, dar și cu responsabilitatea de a transforma o persoană inocentă într-o uneală a morții. Cu toate acestea, cei doi sunt atrași unul către celălalt și relația paradoxală ură-iubire devine și mai complicată datorită jocului aproape zilnic cu moartea. Probabil cea mai arzătoare întrebare este: o iubește Alex pe Alina cu adevărat? 

Câteva lucruri despre scriitoare: Monica Ramirez locuiește în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureșteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA (Espionage Writers of America), și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România la Editura Tritonic, cu Asasin la feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance „Alina Marinescu”, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout.

În România au mai apărut și: următoarele patru volume ale seriei „Alina Marinescu” (Identități secrete, Balanța puterii, Bariere de fum și Abis), dar și Kit Black, Cum se scrie un best-seller. Tehnica americană pentru a transforma o idee într-un roman de succes, Traficantul de umbre, Seducția apei, Viață dublă la Veneția și Fantoma de pe lac.

În prezent, Monica are în lucru Recviem pentru un asasin, ultimul volum din seria „Alina Marinescu”, precum și Comoara din vis, un thriller/romance/fantasy. 

Fragmentul de început: 
   „Ecoul tălpilor lor alergând pe asfaltul ud îi învăluia ca un scut protector, mușchii le tremurau de efort, adrenalina le pompa prin vene ca un drog. Mișcările trupurilor li se sincronizaseră perfect între prima împușcătură și a cincea, brațele propulsându-i înainte la unison. Avantajul de treizeci de secunde în fața atacatorilor nu era suficient să-i protejeze de gloanțele ce șuierau în jurul lor ca un roi de albine demente. Continuau să alerge într-un ritm înnebunitor, viața depinzând numai de agilitatea pe care era esențial să o posede. Ceva normal în lumea lor fantomatică.
   Alergau din răsputeri, fără să clipească, cu ochii larg deschiși, încercând să anticipeze noi amenințări în întunericul ce-i primea cu brațe înțelătoare de catifea. Câteva becuri răzlețe aruncau lumini anemice, sufocate de ceața densă în care era învăluit portul. Reușiră să lase pontoanele în urmă, îndreptându-se spre hala unde își ascunseseră mașina cu o seară înainte.
    Mintea ei era goală de orice fel de gând, înverșunarea trupului alimentat numai de instinct pur de conservare. Ochii i se îngustară imediat ce creierul înregistră și prelucră imaginea halei zărindu-se vag prin beznă. Bărbatul alergând în pas cu ea era numai o prezență difuză. S-ar fi simțit probabil invadată de admirație pentru controlul de care dădea dovadă, dacă mintea ei ar fi fost capabilă să analizeze și altceva în afară de șansele lor minime de supraviețuire. Un glonț rătăcit mușcase din brațul lui, dar nu dădea nici cea mai mică dovadă de slăbiciune, brațul rănit pendulând înainte și înapoi într-un efort disperat de a-și menține echilibrul în timp ce alerga.”


Părerea mea despre ce am citit până acum din serie: Anul acesta am reușit să citesc al cincilea – și ultimul – volum care a apărut la noi, Abis, Recviem pentru un asasin urmând a fi lansat anul acesta la Târgul de carte Gaudeamus. De Monica Ramirez am auzit în momentul în care, la lansarea celui de-al doilea volum al seriei „Dincolo de moarte”, Adina Speteanu menționase faptul că și-ar fi dorit ca și aceasta să fie prezentă, din nefericire nereușind să ajungă. Apoi a urmat un concurs organizat pe blogul Jurnalul unei cititoare, în care premiul fusese un exemplar din romanul Viață dublă la Veneția. După ce am câștigat, l-am citit și mi-am dat seama cât de mult mi-a plăcut – stilul autoarei și povestea din ascunsă între file , mi-am spus că trebuie să mă apuc să citesc ceva mult mai mare, scris de aceasta. Așa că m-am îndreptat spre seria „Alina Marinescu”. Primul volum m-a captat din prima, ideea de spioni, de organizații secrete era ceva nou pentru mine, așa că lumea Alinei a fost întru totul de placul meu. Cred că cel mai mult am fost atrasă de faptul că nu te puteai aștepta la nimic, nu puteai să-ți faci un scenariu în cap, deoarece se putea întâmpla orice – fie să moară un personaj sau să fie dat dispărut, fie se descoperea vreun trădător sau se afla vreun secret care putea schimba totul brusc. 

Cu toate că niciun volum nu a fost mai prost decât celelalte, toate fiind pline de acțiune, cu răsturnări de situație și întâmplări cât mai palpitante și neașteptate, a existat totuși unul care m-a atins și m-a emoționat mai mult. Și aici mă refer la volumul cu numărul trei, Balanța puterii. Neavând nicio treabă cu faptul că este cea mai lungă carte dintre acestea cinci – nu întrece cu mult Asasin la feminin –, pe mine m-a afectat, ca să zic așa, într-o măsură mai mare. Acolo am văzut-o puțin diferit pe Alina față de cum am fost obișnuiți în primele două volume, puțin mai sentimentală, mai moale, dar și mai motivată să facă tot ce era trimisă să îndeplinească. De ce? Pentru că avea un motiv foarte întemeiat pentru asta; care se va lungi și în celelalte volume, dar cum Balanța puterii a fost începutul, plus alte aspecte care m-au făcut să-l consider favorit, el s-a aflat pe locul întâi. 

Să spui că seria „Alina Marinescu” ar fi una clișeică, ar însemna să spui în gura mare: folosesc cuvinte la care nu le cunosc înțelesul! Povestea Alinei, a lui Alex și a celorlalte personaje din serie te uimește, te sperie, te îngrozește, te amețește, și te face să te întrebi: oare a trecut vreodată vreun agent secret pe lângă mine, camuflat în civil, în timp ce era în vreo misiune? Nu sunt sigură, dar presupun că fiecare dintre cei care au citit numai primul volum, le-a trecut prin cap această întrebare, pentru că este, până la urmă, o poveste care se bazează pe realitate – așa cum se menționează pe coperte, dar și așa cum se știe. Acești oameni sunt adevărați, muncesc în secret, încearcă să facă lumea asta un loc mai bun, stirpând virușii, monștrii și pe toți cei care doresc să o distrugă. 

Știu că după ce am terminat volumul cinci, Abis, descoperind modul cum s-a sfârșit acesta, rămăsesem cu foarte multe întrebări despre ce se va întâmpla în Recviem pentru un asasin. Sunt foarte sinceră când spun că, dintre toate seriile pe care le-am citit, Recviem pentru un asasin este singurul volum la care îmi este foarte greu să-mi creez scene despre ce va fi vorba în el. Și ca toți cei care au citit toate cele cinci volume – sunt convinsă că nu a existat unul care să spună că nu i-a plăcut ceea ce a citit până acum –, perioada până la Gaudeamusul din toamnă va fi o tortură și un chin până vom afla cum se va termina, de fapt, seria „Alina Marinescu”.

Citiți-o, sunt sigură că va fi pe placul vostru fie că sunteți cititori atrași de genul romantic, sau doar de acțiune și mistere! Puteți comanda toate cele cinci volume de pe site-ul Editurii Tritonic, din magazinele partenere, fie ele online sau offline. 

3 comentarii:

 1. La mine e tortura inca de prin septembrie, anul trecut. Desi lunile astea care au ramas cred o sa treaca cel mai greu, momentul lansarii ultimului volum o sa fie unul de neuitat. ❤❤❤

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu mai știu când am terminat „Abis”, dar, oricum, cred că anul ăsta a fost. Te cred întru totul, și eu abia aștept lansarea! :)

   Ștergere
 2. seria mea de suflet scrisa de un autor roman <3
  abia astept sa se lanseze ultimul volum, desi nu vreau sa se termine :((

  RăspundețiȘtergere