marți, 3 mai 2016

Wrap-up | April 2016

Luna aprilie a fost pentru mine – ca și pentru voi, sunt sigură – o lună destul de agitată. Cel puțin în a doua jumătate a ei când a trebuit să mă pregătesc pentru a pleca la bunici. Efectiv, în săptămâna de dinainte am fost într-o continuă mișcare, și nu pentru că aș face eu cine știe ce pregătiri, ci pentru că intervine curățenia de dinainte de plecare, atunci când mama se gândește că ar fi bine să mai facă încă odată aranjări prin apartament. Iar ultima săptămână, cât am stat la bunici, a trebuit să-i ajut la tot felul de pregătiri pentru Paște. Și cu toate astea, am terminat o carte și am mai avut timp încă de una, doar că îmi luasem cu mine doar Prințesa statornică de Philippa Gregory. Nu am introdus-o și pe ea în wrap-up-ul din această lună, deoarece, așa cum se observă mai jos, sunt numai cărți scrise de autori români, și mi-am dorit să rămână așa, doar cu cele ale scriitorilor noștri. Am trișat puțin, dar asta este. Dar, până la urmă, au fost cinci cărți citite.
  1. Malad de Alexandru Voicescu. [...] "Sunt bulversată și uimită cum o carte de două sute și ceva de pagini m-a făcut să trec prin niște trăiri pe care nu le-am simțit niciodată în romanele de două, trei sau patru ori mai lungi. Pentru că, dacă sunt ferm convinsă că nu i-am înțeles semnificația cum trebuie și nu am fost conectată cu întâmplările prin care a trecut Andrei, nu a putut să mă lase fără niște întrebări și să nu mă afecteze în vreun fel." [...] 5 din 5 stele pe Goodreads și Booktopia.
  2. Abis (Alina Marinescu #5) de Monica Ramirez. [...] "Așa cum am spus, sfârșitul cărții Bariere de fum m-a făcut să-mi pun fel și fel de întrebări ce țineau de soarta Alinei și de cum va evolua povestea ei în Abis. Nu am fost surprinsă de începutul volumul, de cum a decurs povestea ei – să zicem, vreo cincizeci de pagini, cu aproximație –, cât de surpriza pe care am avut-o când am realizat că: învățăcelul devinise precum învățătorul, și viceversa. Recunosc că am fost puțin luată pe nepregătite." [...] din stele pe Goodreads și Booktopia.
  3. Întoarcerea (Am murit, din fericire #1) de Theo Anghel. [...] "Nu știu dacă mi-aș dori ca după ce voi muri să existe posibilitatea de-a mă întoarce pe pământ, deoarece mi-ar fi groaznic de frică. Și cred că mai degrabă aș prefera să rămân moartă – înghițindu-mi cu greu lacrimile și resemnându-mă cu dificultate, știind că familia nu mă va mai vedea și cî o să-mi fie dor de ei –, să-i las pe cei dragi să încerce să se acomodeze cu plecarea mea, decât să ajung precum Oriana." [...] 5 din 5 stele pe Goodreads și Booktopia. 
  4. Ultima privire (Dincolo de moarte #4) de Adina Speteanu. [...] "Eu încă nu mi-am revenit din acest volum. Am zis să las câteva zile libere după ce am terminat cartea și momentul în care m-am apucat să scriu recenzia, dar tot nu am reușit să reintru complet la normal. Tumultul de sentimente pe care le-am trăit, întâmplările răvășitoare, neașteptate care m-au întristat și m-au făcut să-mi dau seama că o astfel de poveste mai are atâtea lucruri de oferit, nu m-au lăsat deloc în pace. Un final care urlă încă două, trei, cinci cărți, pentru că refuz și nu vreau să cred că seria asta nu va mai avea vreo continuare." [...] 5 din 5 stele pe Goodreads și Booktopia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu