luni, 1 februarie 2016

Wrap-up | January 2016

Da, știu, nu am mai făcut astfel de postări de foarte, foarte multă vreme. Dar vă spun sincer când zic că dacă nu observam Wrap-up-ul de pe blogul Leontinei (Everything and anything), nici nu mă gândeam că ar fi cazul să reîncep să mi le scriu și eu pe ale mele. Chiar sper să mă țin de ele și să nu mai fac nici o pauză, deoarece aceste Wrap-up-uri chiar mi-ar fi de mare ajutor; nu mă refer că m-ar face să citesc mai mult într-o lună. Nu asta îmi doresc, ci pur și simplu, de când nu am mai postat Wrap-up-uri nu prea am mai ținut evidența a ce am citit în lunile respective, și sunt sigură că au fost dăți în care nu am lecturat nimic timp de patru săptămâni. Și e jalnic, având în vedere că mă cred o așa mare bookaholică. 

Și nu, a fost doar o simplă coincidență faptul că m-am reapucat fix acum, la sfârșitul primei luni din an. 

Trecând peste această introducere, pot spune că am avut un start destul de bun pentru începutul lui 2016, plus că am citit numai cărți care mi-au plăcut nu mult, ci foarte mult. Nu cred să-mi amintesc să fi dat la nici o carte mai puțin de cinci stele din cinci. 
 1. Prințesa albă, de Philippa Gregory. Dintre toate cărțile pe care le-am citit, aceasta a fost singura care mă așteptam să-mi placă, fiind chiar foarte sigură de acest lucru, de dinainte să mi-o cumpăr. Poate, așa cum am mai precizat și în recenzie, am fost ușor influențată de chimia pe care o simțisem între Elizabeth de York - fiica lui Edward al IV-lea și a Elizabethei Woodville - și Henry al VII-lea; o chimie pe care o sesizam din prezența lor ca și actori în serialul The White Queen. Și cu toate că am avut, oarecum, dreptate, nu pot spune că a fost atât de mare precum mă așteptam. Poate pentru că Henry m-a dezamăgit foarte mult, din numeroase puncte de vedere. Și cu toate aceste motive pentru care aș fi putut să nu-i fi dat toate steluțele, am simțit că, la cât de mult mi-a plăcut cartea, nu puteam să-i dau mai puțin. 5 din 5 stele pe Goodreads și Booktopia. 
 2. Capcana I și Capcana II, de Simona Stoica. Pot spune că între prima carte din serie, și anume Provocarea, și între aceasta, a fost o diferență destul de sesizabilă. Și ca stil dar și ca evoluție a personajelor. Schimbări, întorsături de situație și caractere care nu speram, la început, că voi simți și altceva în afară de ură și dispreț profund. Iar un exemplu foarte bun pe care aș putea să-l dau, ar fi Malek. Cred că încep, ușor, ușor, să-l apreciez, să-i accept intențiile și acțiunile. Cred că de-abia din acest volum ne putem da seama cu adevărat ce înseamnă lumea Rephelimilor, și ce a vrut și încă vrea Simona să creeze. 5 din 5 stele pe Goodreads și Booktopia.
 3. Iubire și sânge, de Catherine Delors. Nu are rost să mai spun - la cât de mult am pomenit de această carte - că face parte din ciclul "Cărți recitite pentru recenzie", dar totodată și din cel al "A făcut o gaură în sufletul meu". A fost și este un roman care m-a afectat și mă va afecta și mai mult de acum încolo, deoarece amintirile sunt proaspete, am reintrat din nou în lumea aceea toxică pentru inimă și suflet, care mi-a sfâșiat mintea și m-a făcut să vărs lacrimi dureros de crude. Am plâns, și nu-mi vine să cred, dar am făcut-o mai mult și cu mai multă intensitate decât prima oară când am citit-o. Ăsta și consider că este motivul pentru care mi-a luat mult prea mult ca să o citesc: știam ce va urma, și îmi era foarte frică să ajung la punctul acela din nou. Îi voi face o recenzie cât de repede voi putea, dar vă spun de pe acum că nu o recomand nimănui. Dacă, până acum, am spus că trebuie neapărat să o citiți, de acum încolo nu o voi mai face. Și dacă aș putea să fur toate cărțile din librării - online și offline -, din bibliotecile oamenilor și din străinătate, aș face-o. Pentru că o consider toxică pentru suflet. +5 din 5 stele pe Goodreads și Booktopia.  
Până la urmă au fost și sunt, de fapt, patru cărți citite. O carte pe care am devorat-o, cred că, aproape, la propriu, la cât de mult mi-a plăcut, două jumătăți de inimă și una care va face parte din suflet și din mine mulți, mulți ani de acum încolo. 

4 comentarii:

 1. Waaw, ce cărți frumoase ai citit luna asta!
  Cât despre "Iubire şi sânge" , nu am auzit nimic despre ea. Nu contează! Am mai vărsat şiroaie de lacrimi la atâtea cărți! După titlu se vede că va urma o teroare a sufletului şi a cititorului. :D
  Lecturi frumoase în continuare şi o zi superbă să ai! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, sper să fie așa tot anul, dar mă cam îndoiesc.
   Adevărul este că nici eu nu am prea văzut recenzii scrise la ea în blogosfera românească. Cam așa ceva, cu toate că în primă fază îți dă impresia că ar fi o telenovelă; nu știu de ce au tradus titlul din engleză în felul ăsta. Nu are nici o treabă!
   Mulțumesc, la fel și ție! :)

   Ștergere
 2. Şi eu am în bibliotecă Capcana şi abia aştept să o citesc, sincer :D
  Mult spor la citit şi în această lună! :D

  RăspundețiȘtergere