luni, 29 februarie 2016

Wrap-up | February 2016

Mi-am propus ca în fiecare lună să citesc câte patru cărți, adică una pe săptămână. Așa că m-am gândit să-mi fac un TBR prin care să aleg ce voi citi. Dar asta nu înseamnă că va fi ceva bătut în cuie, deoarece dacă se va întâmpla ca în săptămâna respectivă să nu pot lectura acea carte pe care o aveam la rând, voi citi altceva. Sau dacă mai rămân câteva zile în acea lună iar eu am terminat tot ce mi-am propus, nu mă oprește nimeni să nu mai încep o carte. Și cu toate că am zis că nu mă voi forța, chiar mi-aș dori să reușesc să parcurg măcar într-o lună patru cărți, din cauza faptului că am destul de multe cărți necitite în bibliotecă, plus că, așa cum am mai spus, m-am gândit să le recitesc și pe acelea care nu aveau recenzie pe blog. Deci, da, sunt ceva. Bookfest-ul se apropie, se vor aduna din nou alte cărți în teancul cu cele care vor fi necitite, așa că nu fac nimic dacă tot voi cumpăra și voi lectura puțin.
 1. „Rendez-vous cu Rama” (Rama #1), de Arthur C. Clarke. Cu toate că încă mă intimidează puțin cărțile lui Clarke, nu pot spune că am citit-o pe aceasta cu foarte mare dificultate. Mi-a plăcut, destul de mult, dar nu pot spune că m-am simțit la fel de conectată cum am fost când am citit Sfârșitul copilăriei. Dar o recomand, așa că sper să o citiți. 4 din 5 stele pe Goodreads și Booktopia. 
 2. Zona Zero, de Lavinia Călina. A fost o carte surprinzător de frumoasă, și chiar nu mă așteptam să-mi placă într-o măsură atât de mare. Pot spune că romanul Laviniei se încadrează în categoria: „Îți imaginezi cam ce va fi în carte, dar găsești nimic, deoarece nici cinci la sută nu se aseamănă cu ce ai găsit de fapt”. Poate că îmi doream să se axeze puțin mai mult pe un anume lucru, dar nu a contat chiar atât de mult, având în vedere că ne-a oferit scene surprinzătoare. 4 din 5 stele pe Goodreads și Booktopia.
 3. De veghe în lanul de secară, de J.D. Salinger. Nu mi s-a schimbat cu foarte mult părerea despre carte de când am citit-o pentru prima oară. Poate și pentru că timpul dintre citire și recitire nu a fost unul foarte mare. A fost o carte bună, dar nu pot spune că m-a impresionat într-o măsură foarte mare, dar asta nu mă oprește din a continua să citesc și alte cărți scrise de J.D. Salinger. Sunt curioasă și de celelalte cărți apărute la noi. 3 din 5 stele. 
 4. Spulberă-mă (Atingerea lui Juliette #1), de Tahereh Mafi. Mi-a făcut o reală plăcere să o recitesc, și prin acest lucru am reușit să-mi dau seama de anumite aspecte pe care ori nu le-am observat la prima lecturare a cărții, ori pur și simplu nu le-am luat în seamă prea în serios. Cert este că m-a făcut să iubesc și mai mult lumea creată de Tahereh Mafi și să-mi doresc să citesc cât mai repede și celelalte două volume ale trilogiei. 4 (4,5) din 5 stele pe Goodreads și Booktopia. 
Dacă mă urmăriți și pe pagina de facebook al blogului și pe instagram [link către profilul meu], știți că în TBR-ul din această lună nu se afla primul volum al trilogiei "Atingerea lui Juliette", ci cartea Monicăi Ali, și anume Prințesa Diana. Povestea nespusă. Nu știu ce s-a întâmplat cu mine, dar cu toate că mi-a plăcut prima dată când am citit-o, acum, efectiv, nu am putut parcurge din ea mai mult de douăzeci și ceva de pagini. Și decât să mă forțez să o citesc, să nu o înțeleg deloc ci mai mult să mă enervez, am lăsat-o la o parte pentru altă dată. Și cum cei de la Editura Leda s-au gândit să continue cu trilogia "Atingerea lui Juliette", m-am gândit că ar fi un prilej perfect să recitesc volumul apărut la noi, pentru a-mi reînprospăta detaliile din carte.   

2 comentarii:

 1. Ah, 4 carti pe luna. Este un adevarat goal, trebuie sa ai putin tupeu si mai multa ambiție. Nu cred ca as putea tine pasul niciodata cu asa ceva, iar cand imi creez un goal uit ce faptul ca ar trebui sa citesc cartea de placere, nu ca sa-mi demonstrez mie sau altora ceva. Succes in continuare.
  Vad ca din ce in ce mai multa lume este interesată de cartile Laviniei si asta ma bucura enorm. De abia astept sa o incep si eu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu citesc ca să demonstrez nimănui nimic, nici măcar mie. O fac pentru că am multe cărți necitite în bibliotecă, unele sunt citite dar nu au recenzie pe blog, așa că trebuie să le recitesc și pe alea. Dacă nu pot citi o carte pe care o am printre acele patru din acea lună, o las și mă apuc de alta. Nu mă forțez niciodată; singura dată când o făceam era atunci când trebuia să citesc pentru ora de română, dar nici atunci nu o făceam mereu.
   Sper să-ți placă deoarece are cărți foarte frumoase și interesante.

   Ștergere