joi, 28 ianuarie 2016

Listă cărți | Scriitori preferați: Cristina Nemerovschi

De la un timp, blogul a ajuns – pe lângă o activitate importantă pentru mine – să țină locul unei liste, atunci când vine vorba fie de cărți, filme sau seriale. De ce? Pentru că îmi este mult mai ușor să țin pe blog evidența a ceea ce-mi propun în materie de aceste trei lucruri, decât dacă mi-aș face o listă pe vreo foaie sau dacă aș scrie-o în word, și aș avea-o numai pe calculator. Și cum am scris deja una despre ce cărți aș vrea să citesc în acest an și ce aș vrea să-mi cumpăr [postarea], dar și despre ce filme vor apărea/au apărut în 2016, și aș vrea să le văd [postarea], m-am gândit că m-ar ajuta dacă aș face una și despre toate cărțile pe care le-au scris autorii mei preferați. Cu toate că au ajuns să fie scriitorii mei preferați, asta nu garantează cu nimic că trebuie, instant, să-mi placă tot ce au scris sau vor scrie. Dar cum sunt mai speciali pentru mine, cum îmi doresc să fiu la curent cu toată activitatea lor literară, știu că voi citi absolut tot ce vor publica. Pentru că, dacă un scriitor a ajuns printre preferați, înseamnă că ți-a oferit ceva ce alții nu au putut să-ți dea, iar acest lucru îl va ține special pentru totdeauna. Cel puțin eu așa văd lucrurile în cazul meu. 

Cât despre cei șase scriitori  – pentru că din patru, cifra a ajuns la șase, din câte se poate observa în partea dreaptă –, mi-am dat seama că sunt destul de mulți doar pentru o postare, așa că m-am gândit să fac pentru fiecare câte una. Mai ales că unii au destul de multe cărți publicate, pe parcurs strângându-se tot mai multe; voi edita, de acum încolo, de fiecare dată când vor scrie vreo carte nouă. Legat de modul cum voi alege să postez, îi voi lua în ordine alfabetică, pentru că mi se pare mult mai bine așa. 

Semnul bifat desemnează faptul că le-am citit, iar cărțile scrise cu roșu au link către recenzii. 


* * *
Cristina Nemerovschi (Anna Vary) a fost supranumită de critici rebela culturii române de azi și considerată principala reprezentantă a unui nou mod de a face literatură, licențiată în filosofie, Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic. Acesta a reprezentat atât un succes de critică, dar mai ales de public: în numai un an, Sânge satanic s-a impus ca un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără și inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. A primit referințe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess, și a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture.

Toate romanele Cristinei Nemerovschi au devenit rapid bestseller-uri și au fost reeditate. Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât și internaționale.
Cărți Cristina Nemerovschi
Sânge satanic (Sânge satanic #1) – roman de debut 
Ani cu alcool și sex (Sânge satanic #2) 
Rezervația unicornilor (Sânge satanic #3) 
nymphette_dark99 (nymphette_dark99)
Vicky, nu Victoria (nymphette_dark99)
Pervertirea 
Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes
Ce facem cu România? Cititorii în dialog cu Cristina Nemerovschi
Păpușile - locul 3 în Top 10 din 2015 ✔ 
Rockstar - în pregătire

Cărți Anna Vary
Contesa Aneke (Ultima vrăjitoare din Transilvania #1)
Mathias (Ultima vrăjitoare din Transilvania #2)
Alexandra (Ultima vrăjitoare din Transilvania #3)
Cronicile fetei lup în pregătire

A mai scris și în:
Best of Mistery & Horror #1 - Revista de suspans Spaima (Editura Herg Benet)
Zombii: Cartea morților vii În week-end nu ești niciodată singur (Editura Millennium Books)
Alertă de grad zero în proza scurtă românească actuală Dead End (Editura Herg Benet)
Cele mai frumoase proze ale anului. Antologie (Editura Adenium)

2 comentarii:

  1. Doar "Pãpușile" am citit. Urmează "Pervertirea". :-D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am citit "Pervertirea", dar o să o fac cândva. Lectură plăcută! :-)

      Ștergere