miercuri, 27 ianuarie 2016

Listă cărți | Scriitori preferați: Adina Speteanu

De la un timp, blogul a ajuns – pe lângă o activitate importantă pentru mine – să țină locul unei liste, atunci când vine vorba fie de cărți, filme sau seriale. De ce? Pentru că îmi este mult mai ușor să țin pe blog evidența a ceea ce-mi propun în materie de aceste trei lucruri, decât dacă mi-aș face o listă pe vreo foaie sau dacă aș scrie-o în word, și aș avea-o numai pe calculator. Și cum am scris deja una despre ce cărți aș vrea să citesc în acest an și ce aș vrea să-mi cumpăr [postarea], dar și despre ce filme vor apărea/au apărut în 2016, și aș vrea să le văd [postarea], m-am gândit că m-ar ajuta dacă aș face una și despre toate cărțile pe care le-au scris autorii mei preferați. Cu toate că au ajuns să fie scriitorii mei preferați, asta nu garantează cu nimic că trebuie, instant, să-mi placă tot ce au scris sau vor scrie. Dar cum sunt mai speciali pentru mine, cum îmi doresc să fiu la curent cu toată activitatea lor literară, știu că voi citi absolut tot ce vor publica. Pentru că, dacă un scriitor a ajuns printre preferați, înseamnă că ți-a oferit ceva ce alții nu au putut să-ți dea, iar acest lucru îl va ține special pentru totdeauna. Cel puțin eu așa văd lucrurile în cazul meu. 

Cât despre cei șase scriitori  – pentru că din patru, cifra a ajuns la șase, din câte se poate observa în partea dreaptă –, mi-am dat seama că sunt destul de mulți doar pentru o postare, așa că m-am gândit să fac pentru fiecare câte una. Mai ales că unii au destul de multe cărți publicate, pe parcurs strângându-se tot mai multe; voi edita, de acum încolo, de fiecare dată când vor scrie vreo carte nouă. Legat de modul cum voi alege să postez, îi voi lua în ordine alfabetică, pentru că mi se pare mult mai bine așa. 

Semnul bifat desemnează faptul că le-am citit, iar cărțile scrise cu roșu au link către recenzii. 

* * *

Adina Speteanu s-a născut într-o seară de vineri, 4 februarie 1994, în București. Este absolventă a Colegiului Național "Mihai Viteazul", și studentă la Facultatea de Drept. 

Deși a scris poezii încă din copilărie, niciodată nu a crezut că acest obicei se va transforma într-o pasiune serioasă. Activitatea literară începe, după mulți ani, pe forum-urile de creație, revista școlii și apoi platforma literară Cititor de proză. Participarea la concursurile și olimpiadele școlare de-a lungul copilăriei au ajutat-o să înțeleagă mai bine oamenii din jur și să-și dezvolte spiritul de observație pentru o conturare mai reală a personajelor pe care avea să le creeze mai târziu.

Este pasionată de literatură, fotografie, dans și gastronomie. Îi plac plimbările în parc și animalele, în special câinii. Iubește muzica, principala ei sursă de inspirație. 


Cărți: 
Crimă la timpul trecut – roman de debut 
Ultima privire (Dincolo de moarte #4) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu