sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Noutăți la edituri - [#4]

Cum nu am mai făcut o astfel de postare de ceva vreme, m-am gândit că ar fi cazul, plus că am văzut pe blogul Everything and anything una de genul. Iar Târgul de carte Gaudeamus se apropie cu pași repezi, așa că este un motiv în plus, cred eu. Sunt atât de nerăbdătoare; am ajuns efectiv să număr zilele. Dar cu toate că mai jos voi pune cărțile care mi-au atras atenția, nu mi le voi cumpăra pe toate de la târg. Doar câteva, plus altele apărute de mult timp și pe care nu am avut ocazia să mi le iau. 

P.S: Ordinea așezării cărților a fost făcută în ordine alfabetică, în funcție de edituri. 

Editura Corint
Descrierea: Amanta lui, Cleopatra, regina Egiptului, a fugit la Alexandria cu fiul lor. Marc Antoniu, prietenul şi acolitul lui Cezar, a susţinut cauza fiului acestuia în faţa Senatului. Dar senatorii au refuzat să-l recunoască drept unul dintre moştenitorii lui Cezar.
A izbucnit apoi războiul civil şi, după înfrângerea ucigaşilor lui Cezar, Antoniu a preluat controlul asupra Orientului. Chemată la Tars, pe teritoriul actual al Turciei, Cleopatra şi-a făcut intrarea în amurg, înveşmântată ca Venus, pe o corabie înmiresmată şi scânteind de lumânări. Aşa a început una dintre cele mai cunoscute poveşti de dragoste din toate timpurile, care a durat unsprezece ani şi a creat cel mai faimos cuplu din Antichitatea romană.
Câteva cuvinte: De când am crescut mare și am început să descopăr lumea, cea din trecut, mereu am fost atrasă de Cleopatra. Mi s-a părut a fi una dintre cele mai interesante personalități istorice, din rândul femeilor. 

Editura Herg Benet

Descrierea: Lovită de un virus necunoscut, omenirea se află în pragul extincției. Paraziții, cei atinși de boală, sunt ei înșiși cea mai mare primejdie față de puținii care au reușit să supraviețuiască. Iar lupta este aprigă. Pentru Elena, pierderea soțului la atât de scurt timp după ce s-a căsătorit din dragoste a însemnat punctul de pornire pentru o transformare care ar fi părut fără închipuire până atunci: salvarea grupului pe care va ajunge să îl conducă refugiată într-unul dintre ultimele bastioane ale umanității presupune sacrificii extreme și o voință de fier dincolo de limitele de care credea că nu este capabilă să treacă. Întâlnirea cu doi frați, tânărul Vlad și adolescenta Vanessa, va fi punctul de cotitură înspre decizia ultimă. Pe cine mai poate salva? Ce forță îi poate da dreptul să se joace cu vieți inocente? Poate să își regăsească sentimentele de iubire în pofida apocalipsei care pare să fi distrus totul în calea ei? Care este soluția pentru Zona Zero?

Câteva cuvinte: Pentru necunoscuți, Lavinia Călina, în afară de romanul Zona zero, a mai început două serii, "Ultimul avanpost", dintre care au fost publicate două volume din cele trei, și "Neamul corbilor", doar cu un singur volum momentan. Din trailer-ul făcut acestei cărți, [aici] am reușit să înțeleg o părticică foarte mică din ce va conține Zona zero, dar cum doar foarte puțin, m-a făcut și mai curioasă. 
Cu toate că îmi place cum arată coperta, nu știu cât de mult se va potrivi cu ceea ce va conține cartea. Dar cum eu nu am citit-o... încă, presupun că atunci când o voi finaliza, voi reuși să observ conexiunea dintre ea și conținut. Dar am așa o mică bănuială.  
Editura Humanitas
Descrierea: În anul 1535, Thomas Cromwell, fiul unui fierar, a ajuns departe de originile lui modeste. Principalul sfetnic al lui Henric al VIII-lea, el s-a înălţat în rang odată cu Anne Boleyn, a doua soţie a lui Henric, de dragul căreia el a rupt-o cu Roma şi şi-a creat propria-i biserică. Însă faptele săvârşite de Henric au obligat Anglia să se izoleze periculos de mult, iar Anne n-a izbutit să facă ce promisese: să poarte în pântec un fiu care să consolideze dinastia Tudor. Când Henric vizitează Wolf Hall, Cromwell îl vede cum se îndrăgosteşte de tăcuta şi urâţica Jane Seymour. Sfetnicul înţelege îndată că în joc este nu doar plăcerea regelui, ci şi siguranţa poporului. Înţelept şi versatil, se va vedea nevoit să găsească o strategie pentru a dezlega deopotrivă firele încurcate ale vieţii amoroase de la curte, dar şi pentru a-şi conserva propriul statut şi a se menţine în graţiile regelui.

Câteva cuvinte: De când am văzut serialul The Tudors, a fost unul dintre personajele foarte importante care a avut o influență asupra lui Henry al VIII-lea. Cu toate că nu a fost un personaj pe care să-l fi îndrăgit, de interesant tot a fost. Plus că, având în vedere că sunt o fană a acelei perioade, sunt curioasă să citesc cam tot ce are legătură cu Henry al VIII-lea. Din câte am observat pe Goodreads, acest volum face parte dintr-o trilogie, și anume Trilogia Thomas Cromwell. Iar acesta este al doilea volum, dar primul volum nu știu dacă a apărut la noi. Și cu toate că a fost publicat în martie, pentru mine tot o noutate este. 
Editura Nemira
Descrierea: Oastea Maiestății Sale trebuie să lupte. Dragonii zburători și căpitanii lor apără neînfricați granițele Angliei, înfruntând soldații lui Napoleon Bonaparte. În plus, apare și o epidemie de origine necunoscută, iar suferinzii intră în carantină. Numai Temeraire și câțiva dragoni nou recrutați rămân neatinși de molimă. Alături de căpitanul Laurence, Temeraire pornește spre Africa, unde s-ar putea afla leacul misterios. Nu au timp de pierdut și nu știu ce le rezervă soarta suferinzilor care speră să supraviețuiască.
Câteva cuvinte: Când credeam că cei de la Editura Nemira nu vor mai continua seria, am rămas surprinsă când am găsit volumul patru din seria Temeraire, Imperiul de fildeș, în secțiunea de "În curs de apariție", acum ceva timp. Am fost atât de entuziasmată deoarece această serie este una dintre preferatele mele, plus că îmi era nespus de dor de dragonul meu bun la suflet și nespus de inocent în ciuda inteligenței superioare de care dădea dovadă. Așa că vă puteți da seama ce stare de continuă fericire am avut o perioadă după ce am aflat. De abia aștept să citesc volumul!
Editura Nemira
Descrierea: După 150 de ani de domnie, timpul Reginei Zăpezilor se apropie de sfârșit. În curând, poarta galactică ce leagă planeta Tiamat de alte lumi se va închide și vremea Iernii se va termina odată cu venirea la putere a Verii. Dar nu este totul pierdut dacă planul lui Arianrhod, Regina Iernii cea coruptă și veșnic tânără, se va împlini. De cealaltă parte a lumii, Moon, unul dintre oamenii Verii, este prinsă în mrejele urzelilor Reginei și va trebui să lupte cu toate forţele pentru a împiedica un viitor sumbru. 
Câteva cuvinte: M-a încântat subiectul acestei cărți nespus de tare, deoarece mie îmi plac foarte mult poveștile lui Hans Christian Andersen, de când eram mică și mă uitam la ele pe Minimax. 
Descrierea mi se pare atât de șmecheră, încât nici măcar nu-mi pot face un scenariu în cap cam despre ce va fi vorba. Sunt într-o ceață completă, ceea ce-mi mărește și mai mult entuziasmul pentru a o citi.

Editura Nemira
Descrierea: „Mă voi răzbuna pe ucigașii tatălui meu. Am jurat!“

Prințul Yarvi a jurat să recâștige tronul pe care nu și l-a dorit vreodată. Dar mai întâi trebuie să supraviețuiască cruzimilor, lanțurilor și apelor dure ale Mării Sfărâmate. Și toate acestea cu o singură mână bună.
Înșelatul ajunge înșelător.
Mic și slab în ochii tatălui său, Yarvi rămâne singur într-o lume în care nu contează decât forța brută și sângele rece. El nu poate mânui o sabie sau ține un scut, așa că trebuie să își ascută mintea ca pe o armă.
Trădatul ajunge trădător.
În jurul lui Yarvi se strânge o frăție care îl va ajuta să devină omul care trebuie să fie pentru a înfrunta toate intrigile și a răzbi în misiunea lui.
Uzurpatul va ajunge, la rândul lui, uzurpator?
Câteva cuvinte: Spuneți-mi mie că nu e ceva super tare! Mie se pare super, super interesant din descriere! M-a dus puțin cu gândul la Stăpânul inelelor, din cuvântul "frăție", dar și la Game of Thrones. Sunt tare curioasă să o citesc, și nu o să mă las până ce nu o să pun mâna pe ea. 
Editura Polirom
Descrierea: Curtea regelui Henric al VII-lea al Angliei este un loc dur, primejdios și nimeni nu știe asta mai bine decât Margaret Pole, tânăra moștenitoare a Plantageneților. Fratele ei a fost întemnițat și executat din porunca monarhului, iar ea s-a căsătorit, împotriva voinței sale, cu un nobil modest, susținător al Tudorilor. Margaret pare sortită să rămâna în umbră pentru tot restul vieții, dar întâmplarea o aduce la rangul de protectoare și apoi doamnă de companie a reginei Caterina de Aragon, prima soție a legendarului Henric al VIII-lea. Din această ipostază, Margaret trebuie să înfrunte o triplă provocare: să-și apere regina, căreia îi este loială, să-și protejeze interesele și familia la curtea Angliei și să se ferească de suspiciunea crescândă a unui rege vanitos. Mai mult decât orice, Henric își dorește cu disperare un moștenitor, pe care Caterina pare incapabilă să i-l ofere. Cu cât deznădejdea lui crește, cu atât dușmănia i se îndreaptă mai mult împotriva lui Margaret, de al cărei nume ilustru Henric se simte amenințat.
Câteva cuvinte: Acesta este ultimul volum al seriei The Cousins War. Eu până acum am apucat să citesc doar primele volume, și anume Regina albă, ce o are ca protagonistă principală pe Elizabeth Woodville, soția regelui Edward al IV-lea, și Regina roșie, unde rolul principal este jucat de către Margaret Beaufort, mama regelui Henry al VII-lea. În total sunt șase volume: Regina albă, Regina roșie, Doamna apelor, Fiica eminenței cenușii, Prințesa albă și acest volum, Blestemul regelui. Sunt curioasă și de această carte, deoarece se petrece la curtea lui Henry al VIII-lea, iar mie îmi place nespus de mult de el. Sunt atât de bucuroasă că s-au reușit a fi publicate toate volumele din serie!
Editura Polirom
Descrierea: Eroina romanului Croitoreasa de la Dachau este o frumoasă londoneză, Ada Vaughan, care nutrește ambiția de a deveni modistă, cu un atelier care să-i poarte numele. Și visul ei nu este, poate, prea greu de îndeplinit, fiindcă talentul nu-i lipsește. Se întâmplă însă ca la 19 ani, câți are în 1939, Ada întâlnește un bărbat fermecător, pe Stanislaus von Lieben. Când află că Stanislaus e conte, visurilor sale li se adaugă strălucirea unei lumi în care, săracă, Ada nu pășise încă. Îndrăgostită de acest bărbat șarmant, fata îi acceptă invitația de a pleca împreuna la Paris. Călătoria romantică sfârsește însă în promiscuitate și haos: izbucnește războiul, Stanislaus dă la iveală lucruri pe care, în naivitatea ei, Ada nu le putuse bănui, iar în drumul său prin viață va cunoaște singurătatea femeii părăsite, asumarea regulilor traiului într-o mănăstire fără a fi călugărită și apoi prizonieratul german. Va supraviețui războiului grație talentului ce nu îi poate fi luat.
Câteva cuvinte: Nu prea am multe cuvinte de spus în legătură cu această carte, dar cert este că sunt foarte curioasă să o citesc. Mi se pare interesantă nu doar prin faptul că acțiunea se petrece într-unul dintre cele două războaie mondiale, și a nazismului -  care mi se par a fi două subiecte nespus de intrigante, în ciuda ororilor care s-au petrecut în timpul lor -, ci și a faptului că sunt surioasă să văd cum va scăpa acest personaj.
Editura Rao
Descrierea: "Bani de hârtie" este un roman ingenios construit, cu o structură  inteligentă şi minuţios elaborată. Crima şi infracţionalitatea, afacerile financiare la nivel înalt şi jurnalismul se întrepătrund periculos şi într-o manieră coruptă în acest roman timpuriu al celebrului Ken Follett, care reuşeşte să creioneze, prin intermediul câtorva personaje bine alese, un tablou sugestiv al societăţii Londrei anilor ’70. Cercul vicios în care interacţionează personajele în decursul unei singure zile, în care norocul se schimbă dramatic pentru unele dintre ele, generând răsturnări de situaţie comico-absurde sau tragice, demonstrează talentul scriitorului de a inocula suspansul şi surpriza în jocul ameţitor din jurul permutării "banilor de hârtie".
Câteva cuvinte: Ken Follett este unul dintre acei autori care îmi doresc foarte mult să-i citesc, dar care apuc foarte greu să o fac. De ce? Deoarece cărțile lui sunt de o monstruozitate, cu aproape o mie de pagini fiecare, iar mie îmi este cam greu să-mi procur bani pentru ele. Fără a-mi mai cumpăra altceva. Dar din fericire am văzut la bibliotecă un volum dintr-o serie de-a lui, unul foarte mari, din păcate nu din seria pe care vreu eu să o citesc, și anume Trilogia secolului, dar cred că într-un timp îmi voi face curaj și o voi împrumuta pe aceea. Dacă este primul din seria respectivă. Dar cum Bani de hârtie este o carte foarte mică în comparație cu elefanții ăia, sper să reușesc să mi-o cumpăr pe aceasta, ca să-mi fac o părere despre cum scrie acesta. Plus că mi se pare super interesantă din ceea ce scrie în descriere!
Editura Tritonic
Descrierea: După arestarea lui Baltazar, lucrurile în Strygorra par să se schimbe. Influența Nataliei începe să se observe, iar locuitorii îi acceptă părerile și caută un alt mod de a rezolva problemele.
Însă vorbele ei nu sunt de ajuns, când Renard nu pare să fie de acord cu ce propune. Există grupuri de strigoi care nu acceptă faptul că un om îi conduce și vor răzbunare pentru faptele lui Dragoș. Iar pactul dintre Natalia și Lyda nu poate fi ignorat, oricât de mult timp ar trece.
Cu gândul la familia ei, Natalia pierde controlul asupra situației din Strygorra, și evenimentele se precipită către un deznodământ pe care nu și-l dorește. Înconjurată de dușmani în toate părțile, trebuie să lupte pentru supraviețuire singură, bazându-se pe puterile ei.
Când trecutul valorează mai mult decât orice, viitorul devine doar un moment în timp. Mai ales când lucrurile se întâmplă în baza unui scenariu stabilit cu secole în urmă.
Cât de departe poți să mergi pentru a-ți schimba viața și a accepta soarta pe care nu ai ales-o?
Câteva cuvinte: Se pare că ultima carte este cea dintâi. Spun acest lucru deoarce, dintre toate cărțile pe care vreau să mi le iau de la Gaudeamus, aceasta este cea pe care o aștept cel mai mult. Iar faptul că volumul acesta este ultimul din serie, mă bucură și nu prea. Nu o face deoarece nu vreau să se termine, dar o face deoarece de-abia aștept să văd cum se va încheia povestea Nataliei și a celorlaltor personaje. 
*
Blogul Padeniye, pentru a-și arăta solidaritatea pentru tragedia din Clubul Colectiv, timp de o lună, la orice postare pe care o va avea, va posta la final câte o melodie a trupei Goodbye to Gravity, de pe albumul "Mantras of War". Cel ce urma a fi lansat în seara de 30.10.2015. Până pe 30.11.2015. Melodiile vor fi luate în ordinea în care se află pe CD, iar cum prima, The day we die, a fost pusă în postarea anterioară, a două din listă este Shadow Puppets.