luni, 21 decembrie 2015

Leapșă: Chris Pratt book tag

Așa cum se întâmplă de multe ori când nu mai faci de ceva timp un lucru care îți place, ajungi să ți se facă dor de el. Exact în aceeași situație sunt și eu când văd vreo leapșă: îmi amintesc că nu am mai completat una de ceva timp, și simt nevoia, subit, să rezolv această problemă. 

Poate că mulți dintre voi, dintre cei care l-ați văzut pe Chris Pratt jucând în diferite filme – și poate că v-a și plăcut prestația lui – veți fi ușori uimiți de următorul lucru pe care îl voi scrie: eu nu am văzut niciodată vreun film sau serial în care să fi jucat. Am verificat IMDb-ul ca să fiu sigură că nu spun ceva eronat și într-adevăr, niciun film de pe pagina lui nu-mi amintesc să-l fi văzut. Cu toate că mă țin de ceva vreme să urmăresc Guardians of the Galaxy și Jurassic World, în care, din câte am văzut, în ambele are rol principal. Și totuși, am observat că vocea lui a fost folosită în Ben 10: Ultimate Alien, animația ce am văzut-o acum câțiva ani pe Cartoon Network. Dar cred că este irelevant, din moment ce nu aveam de unde să-i recunosc vocea, plus că era și dublat desenele.

Ca o încheiere a introducerii, această leapșă am preluat-o de la Sara (blogul: Resfeber). Nu voi mai alege persoane cărora să le dedic acest tag, așa că cine dorește să-l completeze, este invitat să o facă. 

1. Guardians of the Galaxy: Grupul de personaje preferat. 
Oscilez între grupul de rebeli de la Lacul Tahoe din trilogia "Eve", de Anna Carey; m-am atașat foarte mult de băieții de acolo, mai ales de Silas și Benny, mezinii din grup. Și între Garda din seria "Dincolo de moarte", de Adina Speteanu. Cei care fac parte din ea – Zero, Lorena, Tudor, Bianca și Andrei –, fiecare dintre ei parcă are ceva ce celălalt nu prea stăpânește bine. Mi se pare că se completează unul pe celălalt într-un mod super fain, așa că nu-mi pot imagina Garda fără unul dintre ei.

2. Andy Dwyer: Un personaj pe care îl iubești, în ciuda defectelor sale.
În primă fază, primul gând m-a dus la Întunecatul din trilogia "Grisha", de Leigh Bardugo, dar mi-am dat seama că l-am menționat prea des în postări, așa că mi-am amintit de altcineva.  În ciuda tuturor lucrurilor rele pe care le-a făcut acest personaj, astfel strângându-și o mulțime de dușmani din rândul cititorilor, l-am plăcut din prima clipă. Și chiar dacă are câteva defecte, am încercat să trec de fiecare dată peste ele. Este vorba de Alex din seria "Ultimul avanpost", de Lavinia Călina. Și am aflat, de curând, că nu va fi o trilogie, ci o serie de patru volume. Nu știu de ce am crezut că va avea doar trei volume "Ultimul avanpost", poate că mi-am setat acest lucru în cap, deoarece cititorii tot spuneau că va fi o trilogie, așa că am mers pe aceeași cale, presupunând că Lavinia spusese acest lucru cândva, și poate că eu nu fusesem atentă. Dar autoarea a menționat, de curând, într-un comentariu, că nu vor fi trei volume, ci patru; eu sunt foarte fericită că ceea ce credeam la început, nu a fost, neapărat, adevărul. 

3. Anna Farris: OTP-ul tău.
Având în vedere că primul OTP la care m-am gândit, și care a fost primul dar și ultimul pe care l-am scris – nu în totalitate –, era cel dintre Gabrielle de Montserrat și Pierre-Andre Coffinhal, mă voi opri tot la ei doi. Personajele sunt unele principale, dintr-o dramă – așa o consider eu – din timpul revoluției franceze, personaje din romanul Iubire și sânge, a autoarei Catherine Delors. Povestea lor nu a avut un final, dar nici un conținut care să mă mulțumească în totalitate, așa că m-am gândit să mi-l imaginez într-un alt mod, dar și într-un alt secol. Este una dintre cărțile mele preferate, ei fiind, în același timp, și unul dintre cuplurile pe care le-am îndrăgit, le îndrăgesc, dar le voi îndrăgi și în continuare.

4. Chris Evans: Brotp-ul tău preferat (prietenia preferată).
Aș fi ales relația de prietenie dintre Lorena și Natalia din seria "Dincolo de moarte", dar am concluzionat că nu vreau să menționez aceeași serie de mai multe ori. Cu toate că prietenia dintre ele două este una care mi-a plăcut extraordinar de mult. A doua ar fi cea purtată de Celaena și Nehemia, din seria "Tronul de cleștar", de Sarah J. Maas, pe care am văzut-o destul de închegată; mai ales în cel de-al doilea volum, Diamantul de la miezul nopții, cu toate că nu m-a impresionat foarte mult ca acțiune și ce s-a mai întâmplat pe acolo. 

5. Jurassic World: Un personaj badass.
O să trișez puțin – din nou la această postare –, și voi menționa două personaje, deoarece îmi este chiar imposibil să aleg dintre ele două. Primul este Alex Therein din seria "Alina Marinescu", de Monica Ramirez, iar al doilea este Jack Harper din seria "Rephelimii", de Simona Stoica. Am menționat că îmi este foarte greu să aleg, deoarece amândoi au o alură foarte dură, de personaje puternice, ce emană o ușoară frică prin toți porii.

6. The Lego Movie: O carte care nu are parte de aprecierea pe care o merită.
Hmm, o alegere destul de grea, și nu pentru că aș avea multe și nu aș ști ce să aleg, ba din contra, nu prea am variante. Am trecut peste lista cărților citite de pe Goodreads, și cam singura care consider că nu a fost privită cu mai multă apreciere este primul volum din "Moromeții", de Marin Preda. Am observat că multă lume care a citit-o nu a privit-o cu ochi prea buni. Nu știu dacă influența dată de la școală – de faptul că lecturile cerute pentru Bacalaureat i-au făcut să nu o citească cu atenție, ci în grabă, ca să scape cât mai repede de ea –, dar consider că a fost subapreciată de către liceeni. Sau poate este doar părerea proprie, părerea unei persoane care a iubit de-a dreptul cartea.

7. Transformation: Cea mai bună evoluție a unui personaj.
În momentul de față, chiar nu-mi apare niciun personaj în fața ochilor. Atunci când îmi voi aminti, voi reveni să completez. Aș zice, totuși, evoluția Alinei din seria "Alina Marinescu"; a avut una dintre cele mai drastice evoluții pe care le-am observat, dintre toate cărțile pe care le-am citit. Dar cum am spus mai sus, nu aș vrea să folosesc aceeași serie de mai multe ori. 

8. Everwood: O carte pe care ai citit-o înainte să fie populară.
Aici categoric este vorba de primul volum din trilogia "Divergent", de Veronica Roth, care are același nume ca și seria. Știu că am citit-o la foarte puțin timp după ce a fost publicată la noi, și nu prea era menționată în blogosfera românească. În cea străină, probabil că mai mult, dar la noi știu sigur că nu. Oricum, de atunci și până acum, parcă nu mă mai atrage așa de mult. La cât de mult a scăzut interesul meu pentru ea, nici nu am mai vrut să citesc ultimul volum. Parcă nu prea mă mai interesează așa de mult la înainte. 

2 comentarii:

 1. Țin minte cât iubeai otp-ul de pe vremea când începusei să le scrii o poveste, iar încă de pe-atunci doresc să citesc și cartea. Ani au trecut, și eu tot cu dorința am rămas, momentan...

  Cât despre Alex Therein, sunt de acord cu tine, deși și aici am rămas de imediat un an blocată la primul volum. Nu am nici o scuză.

  Să știi că și mie mi-a plăcut mult primul volum din Moromeții! Nu l-am citit pe-al doilea încă, și presimt că recitirea primului cu bacul mult mai aproape, o să mă facă să-mi fie mai puțin dragă, dar tot ce pot spune e că sper că fiu măcar pe un sfert la fel de șmecheră ca Moromete tatăl când o să fiu bătrână, haha.

  Și îmi place să văd că atât de multe răspunsuri conțin cărți de autori români, așa mai primesc și eu recomandări și poate mă apuc odată de tot ce am zis că o să citesc. Of, of.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Regret foarte mult că nu am salvat acele două capitole pe laptop, înainte să-mi șterg contul de pe Wattpad. Mi-a plăcut atât de mult cum le-am scris! Sper să reușești să pui mâinile pe ea. Nu prea am mai văzut bloggeri români care să o citească, și chiar vreau să aflu și părerile altora.

   Să știi că... Pot spune că Moromete este un badass ca personaj din cărțile pentru școală. Îmi place foarte, foarte mult de el! Iar Victor Hrebenciuc (cel care l-a jucat în film) l-a interpretat cum nu se poate mai perfect.

   Păi, susțin autorii români, nu? :) Sper să citesc și mai multe cărți ale lor anul care vine; am o sumedenie de titluri noi pe care vreau să mi le cumpăr, plus câțiva autori pe care nu i-am citit încă.

   Ștergere