vineri, 8 mai 2015

Subiectul discuției: Seriile pe care mi le doresc

Da, știu foarte bine că am spus că nu voi mai face și postarea despre seriile pe care le citesc momentan și despre cele pe care mi le doresc, dar cum Sara, ce administrează blogul Resfeber, m-a rugat să o fac, totuși, și pe aceea cu dorința mea de-a citi anumite serii, am zis că dacă și-a expus curiozitatea, să nu o las în aer. Dacă la seriile terminate și la cele întrerupte am spus câteva propoziții (la unele, mai multe), de data aceasta mă voi rezuma doar la a pune descrierea primului volum din serie, pentru a vă face și pe voi curioși. Cu toate că majoritatea, probabil, deja le-ați citit. Și, în caz că este așa, mi-ar plăcea să vă știu părerea în câteva cuvinte; unele în plus, nu strică niciodată. 

Cu timpul voi adăuga alte serii şi le voi şterge pe cele pe care le-am început, într-un final.
1. Seria "Alina Marinescu" de Monica Ramirez

* * *
Trilogia: Frăția templierilor de Robyn Young
Descrierea din Anima Templi: În ajunul ultimei Cruciade, un tânăr cavaler, animat de vitejie și apărat de credință, trebuie să păstreze secretul care poate schimba pentru totdeauna cursul istoriei. 
Când Will Campbell se alătură celei mai puternice organizații din Europa, Ordinul Cavalerilor Templieri, pășește în universul intrigilor și al pericolului. Sarcina sa este să recupereze un text eretic, furat din pivnițele Ordinului. Dar ceea ce Will nu știe este că manuscrisul ascunde planurile unui grup secret din Cadrul Ordinului, cunoscut drept Anima Templi  Sufletul Templului.
Cel care stăpânește codexul va controla destinul templierilor. Și toți cei din jurul lui Will sunt gata să ucidă pentru putere.

Seria: Eragon de Christopher Paolini
Descrierea din Eragon: Atunci când Eragon, băiatul unui fermier sărac, descoperă în pădure o piatră albastră, minunat șlefuită, bucuria lui nu cunoaște margini. Tot ce poate crede este că va reuși să cumpere toată iarna de mâncare pentru familia lui. Nu se știe însă că astfel a chemat din adâncuri neștiute un dragon și că a devenit moștenitorul unui destin misterios. În curând el va fi prins într-o aventură de nici nu și-ar fi putut-o imagina cu doar câteva zile în urmă. Dușmani fără de număr îi pornesc pe urme în timp ce singurele lui ajutoare sunt o sabie veche și sfaturile unui povestitor bătrân. Iar lumea pe care trebuie să o înfrunte este una a magiei și a puterilor nebănuite.

Seria: Harry Potter de J.K. Rowling
Descrierea din Harry Potter și Piatra filozofală: Harry Potter este un băiat normal ce locuieşte împreună cu familia vărului său, Dudley Dursley. În ziua aniversării sale de 11 ani, băieţelul la prima vedere normal, chinuit de familia Dursley, descoperă că aparţine unei lumi magice. Într-o lume în care există vrăjitori şi vrăjitoare, mături zburătoare şi baghete magice, el esteBăiatul care a supravieţuit.

Trilogia Secolului de Kenn Follett
Descrierea din Căderea uriașilor: Această epopee de calibru - marcată de dragoste, ură, război și revoluții - urmărește viețile câtorva familii prin tulburările și drama Primului Război Mondial, a revoluției bolșevice și a luptei femeilor pentru dreptul de vot. În Anglia anului 1911, în timpul domniei regelui George al V-lea, iubirea și dușmănia leagă două familii cât se poate de diferite: familia Williams, simpli mineri galezi, și familia Fitzherbert, proprietarii aristocrați ai unei mine de cărbune. Lady Maud Fitzherbert se îndrăgostește de prietenul fratelui său, Walter von Ulrich, diplomat și atașat militar la ambasada germană de la Londra. Destinul lor aparente potrivnic se împletește cu cel al unui consilier ambițios al președintelui american Woodrow Wilson și cu cel al fraților ruși orfani Lev și Girgori Peshkov, ale căror planuri de a emigra în America sunt date peste cap de izbucnirea războiului, de recrutare și de revoluția bolșevică. Dând dovadă de o complexitate fascinantă Căderea uriașilor izbucnește să facă o trecere fără cusur de la Washington la Sankt Petersburg, de la Londra la Berlin, de la murdăria și primejdia minelor de cărbune la candelabrele strălucitoare ale palatelor, de pe culoarele puterii în dormitoarele celor puternici.

Trilogia: Jocurile foamei de Suzanne Collins
Descrierea din Jocurile foamei: Ai putea supraviețui în sălbăticie, de unul singur, când toți cei din jur fac tot ce pot ca să nu apuci dimineața următoare?
Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord, se întinde națiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic și sângeros – Jocurile Foamei. Douăzeci și patru de adolescenți sunt răpiți de lângă familiile lor și aruncați în lupta pe viață și pe moarte, televizată în direct și urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat și... viu. Cine va câștiga cursa nebună pentru supraviețuire?

Trilogia: Stăpânul inelelor de J.R.R. Tolkien
Descrierea din Frăția inelului: Stăpânul inelelor, continuă povestea începută de autor în cartea sa Hobbitul. Sauron, seniorul Întunecimii, a reușit să adune toate inelele puterii, dorința lui fiind aceea de a stăpâni peste întregul Pământ de Mijloc. Dar pentru a-și îndeplini visul îi lipsește un inel special. Aici va începe odiseea tânărului hobbit Frodo, căruia i se încredințează această misiune ciudată, el nu trebuie să găsească, ci să ascundă o comoară. Să ascundă inelul. Frodo trebuie să pornească la drum din îndrăgitul său Comitat până în întunecatul Mordor, ca să distrugă teribilul Inel și să-i zădărnicească Planurile lui Sauron. O sarcină uriașă pentru un hobbit atât de mic, dar Frodo nu va porni singur la drum. Reprezentanții celor mai importante seminții vor fi alături de el. 

Trilogia: Labirintul de James Dashner
Descrierea din Evadarea:  Când Thomas se trezește într-un loc necunoscut, nu-și amintește decât cum îl cheamă. Mintea îi este ca o foaie. În jurul lui se află mai mulți băieți, care îi urează bun-venit în Poiană - un loc înconjurat de ziduri de piatră. La fel ca Thomas, Poienarii nu au nici o idee despre felul în care au ajuns acolo și nici din ce motiv. Tot ceea ce știu este că, în fiecare dimineață, porțile de piatră către labirintul care îi înconjoară se deschid și că în fiecare seară se închid la loc. Și, la fiecare treizeci de cile, un nou băiat apare acolo, adus de lift.
Așadar, Thomas era așteptat. Cu totul neașteptat, a doua zi este trimisă acolo și o fată - prima fată din grup. Și mai surprinzător decât sosirea ei este mesajul pe care îl aduce. Thomas ar putea fi mai important decât ar fi crezut vreodată. Numai de-ar putea să scoată la iveală secretele întunecate îngropate înăuntrul minții sale. 

Seria: The Tudor court de Philipa Gregory
Menționare: Cu această serie sunt puțin în dubii, deoarece, cu toate că pe Goodreads se menționează faptul că este așa, eu sunt puțin amețită de acest lucru. Al doilea și al treilea volum - cele care au fost publicate și la noi, din câte știu, și anume Surorile Boleyn și Moșternirea Boleyn - îmi dau impresia că ar fi singurele ce au legătură între ele. După nume; și totuși, parcă o altfel de legătură. Restul, îmi dau de înțeles că ar fi separate, ceea ce mă face să mă gândesc la un lucru: Henric al VIII-lea a avut, în cursul vieții lui, șase soții, ceea ce dovedește și numărul de volume. Fiecare destinat uneia; m-am uitat la serialul Dinastia Tudorilor, în care cele șase actrițe care le-au jucat pe soțiile lui, se asemănau cât de cât cu acestea din imagini. Dar și, oarecum, din descrierile pe care le-am citit. Ceea ce îmi dă de înțeles că, ori în ele este vorba despre viața fiecăreia - înainte de-a se căsătorii cu Henric, dar și în timpul acesteia, și poate și după, și aici mă refer la cele care au supraviețuit -, sau doar în timpul domniei. Dar cum titlurile celor două volume (al doilea și al treilea) nu prea se pupă, deoarece nu-mi amintesc ca Jane Saymour să fi avut vreo legătură cu familia Boleyn, nu știu dacă este așa cum cred. Nu știu ce să mai înțeleg, dar cert este că vreau să le citesc pe toate deoarece, cu toate că Henric al VIII-lea a fost o desfrânat notoriu, viața lui a fost una palpitantă; poate chiar cea mai palpitantă dintre ale celorlalți regi din istoria Angliei. Și cum mi s-a părut unul dintre cei mai interesanți regi, mi-ar plăcea să am câte o carte despre fiecare soție a lui. Sau măcar să le citesc, cumva.

Trilogia: Abația de Dan Doboș
Descrierea din Abaţia: Amatorii de lectură pretenţioşi şi, mai ales, pasionaţii ciclurilor DUNE sau FUNDAŢIA au în mână cartea pe care o aşteaptă de multă vreme. Veţi reîntâlni civilizaţii tehnologice avansate conduse de ierarhii retrograde, trădând implacabila perpetuare în viitor a tarelor personalităţii umane, guvernările sub semnul declinului sau al efemerului şi eroul ca salvator de circumstanţă, îmbinarea profeţiilor sau a textelor apocrife cu derularea nemiloasă şi diferită a realităţii. Veţi pătrunde într-un viitor măiestrit conturat, cu fundal medieval şi iz de saga, unde existenţa individului este sacrificată intereselor de grup sau se subscrie într-un mod straniu destinelor cosmice. Veţi deveni părtaşi ai intrigilor de culise sau martori ai luptelor făţişe, ca părţi integrante ale dorinţei de supremaţie a diferitelor organizări dinastice sau rebele, călăuzite de diferite comandamente sociale şi organizate sub diverse precepte religioase.
Scrisă dezinvolt, cu acurateţe a detaliului şi, indeosebi, cu un dinamism epic ce o recomandă cu siguranţa transpunerii cinematografice, provocarea de faţă aşteaptă să ai curajul să-i răspunzi.

Menţionare: Această trilogie dispune acum şi de o bandă desenată foarte frumos realizată, iar pentru cei interesaţi de acest lucru, pot vizita site-ul: Abaţia BD. Enjoy it! 

Seria: Odiseea spațială de Arthur C. Clarke
Descrierea din 2001: Odiseea spațială: Când un monolit negru este descoperit sub suprafaţa Lunii, devine evident că a fost îngropat intenţionat de către o inteligenţă extraterestră. Curând oamenii de ştiinţă îi identifică punctul de origine, planeta Jupiter, iar o echipă de cercetători este trimisă în expediţie pentru a o cerceta. Cercetătotul David Bowman descoperă greşeli în sistemul de comunicaţii al navei expediţiei şi află mai multe decât şi-ar fi dorit să ştie.


13 comentarii:

 1. Seria Alina Marinescu e super, eu am citit toate volumele și nu mă satur să tot laud seria. Chiar sper să faci rost de ea curând, mai multe persoane ar trebui să o citească! Sper să îți placă. Eu am încercat să citesc Anima Templi, dar nu mi-a plăcut, adică m-am lăsat. Nu știu, pur și simplu am descoperit că nu mă interesează povestea absolut deloc. La Eragon mi-a plăcut fix jumate din serie, în mod ciudat, dar poate ție îți va plăcea mai mult, cine știe? Sunt curioasă să aud păreri. De Harry Potter nu mai zic, alea au fost cărțile copilăriei mele. Mi-a plăcut mult duologia(?) Sarters&Enders, vai cât am așteptat al doilea volum! Hunger Games am citit prin liceu și e super, iar filmele nu sunt mai prejos, sunt curioasă să văd ce o să crezi tu. La Stăpânul inelelor cred că știi deja care e părerea mea, iar celelalte serii nu m-au atras niciodată, deși nu aș ști să spun de ce.
  Ce să mai spun? Lectură plăcută, când le vei citi, aștept păreri :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am avut noroc că am găsit "Starters" la bibliotecă, ambele volume, deoarece nu prea mă lăsa inima să le cumpăr. Eram cam îndoielnică. Despre celelalte nu vreau să spun nimic, în afara faptului că seria "Alina Marinescu", am avut plăcerea să o primesc de la autoare, în format pdf, dar sper să o câștig la un concurs, deoarece mi-ar plăcea mult să le am în format fizic.

   Mulțumesc, la fel și ție!

   Ștergere
 2. Eu am inceput cartea The Other Boleyn Girl si nu din cate vad nu se leaga cu prima carte din serie, mi se pare ca se pot citi si ca Stand Alone. Sa sti ca stilul lui Philippa Gregory este foarte frumos, curgator si te tine cu rasuflarea taiata, te transporta exact in timpurile acestei dinastii, in atmosfera epocii, iar fiecare detaliu este infatisat asa de viu, aproape cinematic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E bine că nu se leagă între ele. Chiar mă bucur, și-mi doresc foarte mult să le citesc!

   Ștergere
 3. Clar trebuie să încerci Eragon, este scrisă absolut genial, având în vedere vârsta la care a început să scrie cartea.
  Mă gândesc să fac şi eu o postare de genu' pe blog, pare interesant!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu siguranță că voi citi seria! Mă bucur foarte mult că ți-a plăcut postarea, si sunt curioasă să vad ce vei scrie tu. :)

   Ștergere
 4. Frăția Templierilor....parca-mi bate inima mai tare cand aud despre ea :)) vreau foarte mult sa o citesc, tot ce e cu templieri (inclusiv filme) mi se pare foarte fascinant si captivant si cred ca aceasta carte va fi exact pe gustul meu.
  Nu stiam ca exista o serie Eragon :-?? Eu am vazut filmul, care banuiesc ca e facut dupa aceste carti si mi-a placut mult, de aceea cred ca si casrtile sunt grozave, mai ales ca lecturile cu caracter istoric (istorie fantastica se numesc oare??) le ador pur si simplu.
  Nu stiu ce sa zic despre Trilogia Secolului, nu am mai auz de ea, dar de acelasi autor vrea de un secol sa citesc Stalpii pamantului si O lume fara sfarsit (si vorbind despre aceste carti imi bate inima mai tare) Am vazut filmul The Pillars of the earth (are 7 parti parca) si m-a lasat pur si simplu fara cuvinte. best movie ever!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te cred, te cred! Și eu sunt foarte entuziasmată numai când aud de cuvântul "templier".
   Eu nu am văzut filmul, și din câte am auzit, nu ar fi foarte bun. Și mie îmi plac foarte mult cărțile istorice care au puțin fantasy strecurat (bine, mai mult)
   Eu îmi doresc foarte, foarte mult să le citesc, dar sunt enorm de scumpe. Bine, nu condamn pe nimeni pentru preț, la câte pagini are un volum. Dar trebuie să fiu cu ochii pe reduceriile considerabile de pe Libris ca să pot să mi le cumpăr. :)) Uau, șapte părți, păi clar am ce să văd vara asta! :))

   Ștergere
  2. Cred ca am vrut de o suta de ori sa-mi iau volumele Stalpii pamantului si O lume fara sfarsit si ma uitam la pret si ma uitam la carti si tot asa si de fiecare data imi spuneam ca mai astept si mna...nu am cartile nici in ziua de azi.
   Poate mi le face cineva cadou de ziua mea :))) Asta ar fi ceva :))

   Ștergere
  3. Eu ziceam: lasă, acum îmi iau cartea aia, și de mâine mă voi apuca să strâng bani pentru cărțile astea. De unde, strângeam o anumită sumă, mă mâncau picioarele și mergeam în Cărturești, și de acolo aceeași poveste. :))
   Să știi că ar fi o surpriză chiar foarte mare. :))

   Ștergere
 5. Seriile „Lord of the rings” și „The hunger games” le-am citit.
  La „Lord of the rings” am fost fascinat de lumea mitică și de simbolurile lui Tolkien. Bine, mi-am dat seama că aceste cărți pun accent, mai mult, pe descrieri, pe reliefarea marii filologii a lui Tolkien. Dar mi-a plăcut. Îți recomand, tot de Tolkien, „Silmarillion”. Este pur și simplu uimitoare. De asemenea, filmele îmi plac enorm, pun accent pe acțiune și pe intrigă. :)
  Cărțile „The hunger games” au fost primele cărți din biblioteca mea, în ediția aceea cartonată, cu ochii, de la Nemira. Le-am citit în câteva zile, așa de mult mi-au plăcut. Ți le recomand cu drag; filmele, de asemenea. Abia aștept, abia așteeeept!
  Spor!

  RăspundețiȘtergere
 6. de unde pot cumpara seria Anima Templi?

  RăspundețiȘtergere