miercuri, 6 mai 2015

Andreea's new books - #8

Data achiziționării: 02.03.2015
Câteva cuvinte: Din câte se poate observa din data de mai sus, pentru cei care au avut un eveniment în acea zi, aka Simularea la Limba și literatura româna, această carte a fost achiziționată pe acea dată. Mi-am dorit să fac acest lucru atunci, deoarece îmi amintesc că anul trecut am făcut același lucru în acea zi; doar că a fost vorba de altă carte. Și anume de Ultimul avanpost de Lavinia Călina (recenzia). În acea zi nu-mi doream neapărat să-mi cumpăr ceva, ci voiam pur și simplu să mă plimb undeva unde să mă pot relaxa. Fusese prima mea simulare și eram destul de obosită, ca să zic așa. Și alt mod mai bun de a mă face să mă simt ai bine, a fost, bineînțeles, Cărturești. O cumpărasem în primă fază deoarece îmi plăcea foarte mult coperta, plus că se încadra foarte bine în banii pe care îi aveam atunci la mine. Trecând peste, anul acesta chiar am vrut să-mi cumpăr o carte după simulare, doar la română; motivul este foarte evident pentru toți. Mi-ar plăcea să devină o tradiție pentru mine, ca un fel de hop pe care l-am trecut, iar acum îmi primesc răsplata. Probabil că în afară de ziua în care voi da adevăratul Bacalaureat, și mă voi duce la sfârșitul primei probe scrise să-mi cumpăr o carte, cred că tradiția va lua sfârșit. Mi-ar plăcea să o continui așa și la facultate, și sper foarte mult să intru, dar probabil că o voi face doar după ce voi termina cu toate examenele din sesiune. Dar, uite, cum Andreea deja visează mult prea departe! 

Trecând peste, voiam foarte mult să am această carte, deoarece acum ceva vreme văzusem prin intermediul unui băiat de pe Facebook, trailer-ul filmului care s-a făcut după aceasă carte. Pentru cei interesați, îl puteți viziona aici. Și mi-a plăcut nespus de mult! Nici nu vă puteți imagina cât de fericită am fost să o găsesc la Cărturești! Și, din nou, s-a încadrat în bani. De-abia aștept să o citesc, și la cât de entuziasmată sunt în legătură cu această carte, probabil că o va lua cu mult înaintea altora pe care le am deja în bibliotecă de ceva timp.

Data achiziționării: 20.03.2015
Câteva cuvinte: Inițial, nu voiam să mi le cumpăr atât de repede, deoarece aveam și așa destule cărți care trebuiau să aștepte ca să fie citite, dar cum Simona Stoica m-a întrebat dacă aș vrea să mi le ofere, spre recenzare, ca o promovare, m-am gândit că nu ar fi vreo problemă. Și am spus că este o oportunitate destul de mare; plus că, în ciuda faptului că nu voiam să mi le achiziționez atât de repede, eram, de când au fost publicate la Editura Herg Benet, de aceste cărți. Coperțile sunt de-a dreptul superbe! Primul volum, intitulat Provocarea, a fost împărțit în două, aceasta fiind dorința editurii, din câte mi-a spus Simona. Cum mi-au fost dăruite spre sfârșitul lunii martie, le-am lăsat pe celelalte la o parte, și m-am apucat de acestea. 

Primul volum mi-a plăcut, cu toate că a fost ceva care m-a sâcâit groaznic, cartea a fost ok. Nu a fost abundent, în privința acțiunii pe care mi-o doream, dar al doilea volum din Provocarea, mi-a plăcut mult mai mult, și din această privință. Recenziile celor două cărți: Provocarea I și Provocarea II. Aștept al doilea volum cu mare nerăbdare, și din câte am aflat, se va numi Capcana. 
                                    
Data achiziționării: 06.05.2015
Câteva cuvinte: Am auzit de Monica Ramirez prin intermediul editurii Tritonic, dar până acum câteva luni, nu prea m-am încumetat să fiu mai curioasă de ceea ce scrie. Până am dat peste seria Alina Marinescu, tot așa, cu ajutorul cuiva, deoarece spunea că i-au plăcut foarte mult cărțile. Până să apuc să le citesc pe acestea, prin intermediul unui concurs, Ghanda, de pe blogul Jurnalul unei cititoare, împreună cu autoarea, au pus la dispoziție un volum dintr-o altă carte scrisă de aceasta, și anume Viață dublă la Veneția. M-am gândit că această ocazie este una bine-venită, ca să-mi încerc norocul, și se pare că acesta a fost de partea mea, așa că am reușit să câștig acest minunat roman, pe care de-abia aștept să-l citesc. Nu știu despre ce este vorba în el - nici nu m-am interesat, deoarece vreau să fie o surpriză pentru mine -, așa că sunt nespus de curioasă să văd despre ce este vorba. Dar din titlu, presimt că va fi foarte interesant. 

Și cum astăzi mi-a ajuns cărticica câștigată la concurs, și cum s-au adunat cele patru cărți - minimul pentru a face o postare de genul -, plus faptul că nu mai postasem de mult, ca să vedeți ce mi-am mai luat nou, am zis că ar fi cazul să o fac acum. 
7 comentarii:

 1. Sper să îți placă Viață dublă la Veneția și felicitări pentru câștig! Eu nu am citit-o, încă, dar o voi face cu siguranță. Lectură plăcută!

  RăspundețiȘtergere
 2. frumoase carti. Suita franceza arata exceptional. Postarile tale ma indeamna sa cumpar carti si de la editura Herg Benet, scrise de autori romani contemporani. Nu am incercat nimic contemporan scris de autori romani si ar cam trebui.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă și conținutul cărții va fi la fel precum coperta, va fi excepțional. Mă bucur, chiar mă bucur că te influențează ( :D ), deoarece este o editură care promite foarte multe. Sper să găsești autori care să-ți placă. :)

   Ștergere
 3. Imi place ceea ce vad. Eu n-am mai reusit sa-mi cumpar nici o carte pentru ca minunata mea scoala deja m-a scapat de aproximativ 800 lei in ultimele doua luni. Asa ca, pana imi revin financiar va trebui sa citesc ceea ce am de citit in biblioteca, asta daca am timp..
  Spor la citit!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mda, știu cum e să te sece școala de bani, dar eu am încercat să renunț la unele chestii pentru școală, deoarece mi se păreau o irosire de bani.
   Mulțumesc, la fel și ție!

   Ștergere
 4. Cărți, cărți, cărți! :)) Am zis ieri că fac și eu o postare de genul, dar am uitat. Deh, m-am luat cu altele. Să le citești cu plăcere! :)

  RăspundețiȘtergere