joi, 28 august 2014

Subiectul discuției: Seria mea favorită este...

Sunt foarte curioasă să știu ce serie v-a ajuns la inimă, și de ce a avut prilejul să se afle într-un astfel de loc onorabil. La mine este vorba – evident pentru cei ce nu și-au dat încă seama de acest lucru – de seria "Temeraire" scrisă de autoarea Naomi Novik. Da, cred că deja v-am terorizat pe unii cu seria asta, dar chiar nu mă pot abține să nu o laud! Scuze pentru cei care mă urmăresc. Cu toate că am citit de-abia un singur volum, al doilea așteptând cumințel în biblioteca mea, pot spune că m-am îndrăgostit de toată lumea creată de această autoare magnifică. De ce o consider o serie atât de interesată, în ciuda faptului că nu am apucat să lecturez decât un singur volum? Ei bine, pentru mine primul motiv ar fi faptul că apar dragoni, că subiectul principal sunt dragonii, acele creaturi superbe, de o eleganță și forță cum rar mai întâlnești. Dar și alte motive ar fi faptul că imaginația scriitoarei a dus-o până în punctul în care a ajuns să remodeleze – oarecum – istoria noastră. Toată acțiunea se petrece în perioada lui Napoleon Bonaparte, dragonii fiind introduși de către autoare pentru a ajuta diferite țări în războaiele date cu acesta. Mi s-a părut foarte fascinantă toată acea idee făurită, și chiar m-am gândit de multe ori cum ar fi fost dacă, într-adevăr, ar fi existat dragoni, iar omenirea chiar i-ar fi folosit ca arme. Și cu tot acest entuziasm debordant, tot aș mai fi avut o oare și care reticență, deoarece asta ar  fi însemnat să nu fie liberi, ci ținuți captivi. Chiar dacă mulți erau tratați foarte bine de către aviatorii lor. Și cu toate că am deja al doilea volum, Tronul de Jad, din păcate încă nu mă pot apuca de el din niște motive personale, iar acest lucru mă cam face foarte nerăbdătoare, dar și ușor nervoasă.


Aici sunt doar șase volume, dar ele sunt, de fapt, nouă. Ultimul, din câte știu, ar trebui să fie publicat în 2015 în America.
Mai am și alte serii care-mi plac, dar aceasta este pe primul loc. Dar în cazul vostru cum este, ce serie vă place foarte mult? Și cum am spus mai sus, aș fi curioasă să-mi spuneți și de ce v-a atras într-o așa măsură. Prin câteva mici argumente, nu vă cer mai mult. E frumos să împărtășim între noi aceste plăceri, nu?