vineri, 22 august 2014

#1: Primele 100 de cuvinte – "Oamenii eternității nu se tem niciodată" de Shani Boianjiu


Am preluat această provocare de la Anddeea, deoarece mi se pare foarte interesantă și mai deosebită. Tot ceea ce trebuie să faci este să postezi în fiecare vineri primele 100 de cuvinte dintr-o carte pe care ai citit-o sau pe care dorești să o citești. În felul acesta reușești să faci, oarecum, publicitate cărții respective, plus că nu prea ai cum să lași spoilere. M-am gândit să dau startul acestei provocări cu ceea ce citesc în momentul de față, chiar dacă mă chinui să o termin de ceva vreme. 


* * *
  "S-a așternut praful în rulota în care învățam și părul profei Mira, vopsit într-un portocaliu artificial, are vârfurile arse. Acum suntem în clasa a douășpea și aproape am terminat istoria Israelului. Istoria lumii am terminat-o în clasa a zecea. Paginile manualului ne învață deja despre 1982, cu câțiva ani înainte să existe satul ăsta, când pe aici, lângă granița cu Libanul, nu erau decât pini și mormane de gunoi. Vorbele de dimineață ale Mirei, mama lui Avișag, profa noastră, mai că le ating pe alea secrete ale părinților noștri din serile de beție.
   Istoria aproape s-a terminat.
   — O să fie..."

* * *
Sper să reușesc să o termin cât mai repede, deoarece nu am avut niciun chef să citesc zilele astea. Habar nu am ce am avut și mă enervează foarte tare; mai sunt câteva săptămâni din vacanța de vară și după nu voi mai putea sta să mă lăfăi în lectură. Sunt foarte supărată pe chestia asta!