miercuri, 20 august 2014

#8 Leapșă: Summertime madness


Mulțumesc, ca în multe cazuri, Leontinei, pentru tag. 

1. Arată o carte cu o copertă care să inspire vara! de exemplu: soare, mare etc.  
Nu știu sigur dacă e imaginea potrivită, dar eu nu prea am cărți în genul acesta prin biblioteca mea. Oricum, o consider destul de potrivită, și chiar dacă e o grădină, fata e îmbrăcată ca de vară, și mai are și un cățeluș drăguț în mână. Este vorba de Martora de Nora Roberts. Și cu toate că arată astfel coperta, conținutul e puțin în afara imaginii. Dar pentru curioși, cartea a fost foarte frumoasă și destul de interesantă! 


2. Alege un loc fictiv care ar fi destinația perfectă pentru vacanța de vară. 
Cum am spus și în recenzia de la Regatul umbrelor de Leigh Bardugo, mi-aș dori foarte mult să vizitez tot ce e pe acolo, cu toate că nu prea e o destinație potrivită pentru vacanța de vară. Și acum întrebarea: de ce aș vrea să o vizitez? Ei bine, cum eu sunt o împătimită a Rusiei și a tot ce ține de ea, unele elemente din acel loc se potrivesc foarte mult cu acea țară. Plus că mi s-a părut chiar foarte fascinant locul. 


3. Ești pe cale să pleci în cu avionul până la locul tău de vacanță. Ce carte îți iei cu tine ca să dureze tot zborul? 
Asta ar fi ceva, din moment ce nu am mai zburat niciodată cu avionul, dar dacă ar fi să o fac, iar drumul al dura destul de mult timp, aș avea nevoie de o carte destul de voluminoasă. Cred că mi-aș lua Încleștarea regilor de George R.R.Martin, deoarece acolo m-am oprit și cu seria, la al doilea volum, și cred că ar fi un moment destul de bun să o continui. 

4. Ai un caz de sumertime sadness, ce carte alegi pentru a-ți reda zâmbetul pe buze? 
Cred că voi mai rămâne în acea stare ceva vreme, deoarece nu am cărți amuzante, vesele, care să mă facă să râd, prin bibliotecă. Așa că de data asta voi spune pas la întrebare. Poate mă voi gândi să-mi cumpăr și o astfel de carte, cândva.

5. Ești pe plajă singur/ă, ce personaj fictiv ai vrea ca și companie (beach babe, if you now what I mean)? (puteți alege mai mulți)
Ha-ha, pot să-l aleg pe Temeraire din Dragonul Majestății Sale? Cred că aș avea ce să discut cu dragonul ăla o grămadă de subiecte interesante. Am prins mult drag pe acel personaj, așa că-l voi alege pe el. Plus că voi avea mai mult ca sigur plaja mai liberă de cum îl vor vedea turiștii. Și cum observ că mai pot pune câțiva, o să-l mai aleg și pe Zero din seria Dincolo de moarte de Adina Speteanu, care este și personajul meu preferat, dar și pe Pierre-Andre din Iubire și sânge de Catherine Delors.

6. Pentru a-ți asorta înghețata vrei un ice cool sidekick (n-am idee cum să traduc asta ca să aibă sens) Ce personaj sidekick alegi?
Clar aici e locul Întunecatului din Regatul Umbrelor! Ar fi ceva chiar foarte interesant! Cel puțin pentru mine așa ar fi. 

7. Împarte atmosfera de vară! Cui îi dai tagul mai departe?
Dau acest tag următorilor: SaraGhandaPufuleț. Dar, cu siguranță, îl poate lua oricine îl va vedea.