miercuri, 23 iulie 2014

Andreea's new books - #3

Cum am mai terminat din cărți, cele pe care trebuie să le mai citesc s-au împuținat destul de mult, am zis că dacă tot am ieșit azi la cumpărături, să-mi mai umplu biblioteca cu câte ceva. De cum m-am pornit, nu mi-am făcut o anumită listă în cap, dar mi-am propus să nu cheltui foarte mult. S-ar putea să plec la bunici vineri – părinții mei nu sunt pe deplin siguri dacă vor putea merge în acest weekend –, și am ajuns la concluzia că nu pot încă începe Stăpânul inelelor, deoarece mi-am făcut o fixație cum că vreau neapărat să citesc întâi Hobbitul. Dar cred că Silmarillion tot o voi începe, deoarece este o carte individuală.
* * * 

1. Tess d'Urberville de Thomas Hardy
Mi-am luat-o pe Tess d'Urbeville deoarece, în mintea mea, Jane Eyre nu poate sta în bibliotecă fără să fie și această carte lângă. Dar dacă tot o voi lua așa, cred că îmi voi achiziționa într-un final toate cărțile de la Corint, din categoria Clasici ai literaturii universale. 2. Evadare din Lagărul 14 de Blaine Harden


M-a atras mult cartea de cum am văzut-o, deoarece – după cum spune și titlul – este vorba despre lagărele de concentrare, mai exact Lagărul 14 din Coreea de Nord. Știu că va fi o carte tulburătoare și foarte dureros de citit, dar acesta este singurul mod prin care poți să iei parte la chinurile acelor bieți oameni, și să-ți dai seama că faci parte din mulții norocoși care nu au avut de îndurat astfel de orori. Sunt tare curioasă să o citesc!
* * *
Da, aceste două cărți le voi citi la bunici, împreună cu altele, în compania animalelor din grădină și înconjurată de mirosul aerului proaspăt, care te provoacă la lectură, de pomii fructiferi și de tot ceea ce iubesc. Liniștea.