joi, 3 iulie 2014

#5 Leapșă: Social Media Book Tag

Vreau să le mulțumesc Sarei și Leontinei pentru această leapșă. Vă mulțumesc mult, fetelor! Ideea de-a pune câte o rețea de socializare la fiecare întrebare, de parcă ai fi primit întrebarea respectivă de la acea rețea, mi se pare foarte inspirată. Foarte frumos! Twitter: Cea mai scurtă dintre preferatele tale.

Nu e greu de ales, deoarece am spus-o și o mai spun cu multă plăcere; Eve din propria-i ruină m-a atins acolo unde nu multe cărți reușesc să o facă. În acelea 144 de pagini, autoarea reușește să te tulbure prin intermediul vieții acelor tineri. Și tot zic că-i voi face o recenzie, dar vreau să o recitesc din nou, să-mi mai reamintesc unele detalii, și să mă mai întristez puțin.


Facebook: O carte pe care toată lumea te-a presat să o citești.

Pe mine nu prea mă presează nimeni să citesc vreo carte, deoarece nu prea am prieteni care să facă asta, cu toate că uneori mi-aș dori să primesc recomandări de la cei din viața mea reală. Încă aștept entuziasmată ca măcar o persoană să mă sufoce cu o carte, până să-mi doresc cu tot străfundul inimii să mi-o achiziționez.


Tumblr: O carte pe care ai citit-o înainte să fie cool.

Aici pot spune cu un țipăt: am citit Divergent înainte să o facă mulți. Țin minte că acum trei ani și ceva am citit-o, cam în primele zile de când apăruse în librării, și mi-a plăcut mult. Nu pot spune același lucru și despre film. Nu a fost cine știe ce, după mine. Mi-a lăsat un ușor gust acru și amărui în gură. 


Myspace: O carte despre care nu-ți amintești dacă ți-a plăcut sau nu. 

Am cărți citite care sunt sigură că nu mi-au plăcut și altele care au fost frumoase, dar cărți la care să fiu confuză, nu cred că am. Nu prea m-am gândit la chestia asta până acum; când vine vorba de o carte, am o memorie destul de bună.


Instagram: O carte atât de frumoasă încât a trebuit să-i faci o poză.

Eu nu prea fac poze la cărți, decât dacă este nevoie pentru autor sau la vreo leapșă. Și cum prima s-a întâmplat doar o singură dată, și cum am avut norocul ca acea carte să-mi placă nespus de mult, o să mizez pentru Ultimul avanpost. 


YouTube: O carte care ți-ai dori să devină film.
Sunt mai multe la care mi-aș dori să le văd ecranizarea foarte mult, dar cum Iubire și sânge de Catherine Delors este pentru mine cea mai mare dorință când vine vorba de un film, o să mă opresc la ea. Sunt unele scene din cartea aia care m-au marcat efectiv, și mi-aș dori să le văd și pe ecran. Și cu toate că slabe sunt șansele ca această carte să devină un film, sufletul meu încă nu încetează să spere la o minune.

Goodreads: O carte pe care o recomanzi tuturor.
Uf, nu prea știu! Îmi e destul de greu să aleg. Dar cum am stat în fața micii mele biblioteci vreo câteva minute, și am încercat să aleg doar una, m-am oprit la Sissi. Împărăteasa Austriei de Jean de Cars. De mică am fost pasionată de ea, și de vină au fost acele desene de pe FoxKids. O recomand deoarece toată lumea ar trebui să cunoască viața unei persoane ce a fost iubită de tot poporul. Blândețe, rafinament, eleganță și inteligență. Eu așa o pot descrie pe Sissi. 

* * *

Mi-a făcut o mare plăcere să răspund la aceste întrebări! O dăruiesc tuturor celor care o vor vedea și nu au reușit să o facă până acum.