marți, 1 iulie 2014

Andreea's new books - #1

Astăzi m-am dus în Diverta cu gândul de a-mi lua, în sfârșit Hobbitul de J.R.R. Tolkin, deoarece nu pot citi trilogia Stăpânul inelelor și Silmarillion – istoria bătăliei dintre elfi și Morgoth, Stăpânul Întunericului – fără să o citesc pe aceasta. Chiar dacă am văzut Stăpânul inelelor și primele două părți ale trilogiei Hobbitul, și știu cam ce se întâmplă, tot îmi doresc să iau cărțile într-o oarecare ordine. M-am gândit să mi-o cumpăr astăzi, deoarece am primit de dimineață un mail de la cei de la Diverta, prin care spuneau că au cărți la reducere, printre care și Hobbitul. De 50% chiar. Dar, din păcate, nu am putut-o cumpăra, deoarece nu o mai aveau. Sunt foarte supărată, dar, asta e. Sper să mi-o cumpăr cât de curând; nu prea-mi place să-mi văd cărțile în bibliotecă necitite, iar comandă nu dau de pe Libris, deoarece s-ar putea să plec, și nu prea știu data fixă.

Dar, cum nu pot ieși din Diverta fără să-mi nu-mi cumpăr ceva, oricât de mic, am reușit să-mi achiziționez două cărți foarte faine, pe care mi le doream de mult.


* * *

1. Jane Eyre de Charlotte Bronte
Am văzut filmul acum ceva vreme, pe cel din 2011, cu Mia Wasikowska în rolul principal, și mi-a plăcut nespus de mult. Mi-am dorit să citesc și cartea deoarece, oricât de bun a fost filmul, voiam să-i citesc descrierile autoarei. De-abia aștept să o încep!


2. Dragonul Maiestății Sale de Naomi Novik
Prima dată, această serie – care credeam, de fapt, că e trilogie, deoarece descoperisem doar trei volume – o văzusem pe un site de cărți în engleză. Nu credeam că sunt apărute și la noi, iar când le-am observat la Bookfest, am rămas uimită. Din păcate pentru mine, nu am reușit să mi le cumpăr de acolo, cu toate că era pachet și ar fi fost mai ieftin, deoarece aveam o listă și nu mi-au mai rămas hârtiuțe de cheltuit. La noi sunt apărute doar primele trei volume: Dragonul Maiestății Sale, Tronul de Jad și Războiul pulberii negre, și din câte am căutat mai atent, ar fi șase în total – sper să nu greșesc. Îmi place mult de tot coperta, și îmi cer scuze că imaginea nu se vede foarte bine. 

* * * 
Voi ce v-ați mai cumpărat?