duminică, 12 octombrie 2014

Andreea's new books - #6

Nu am reușit să postez la sfârșitul lunii noile cărți pe care le am în bibliotecă, dar cum astăzi am avut bucuria să primesc câteva cărți de la tatăl meu, am spus că e ocazia perfectă. S-au adunat câteva, dar sper să apuc să le citesc pe toate. Și vă rog să scuzați claritatea imaginilor.

 Nu pot spune că mi le doream pe acestea patru, dar au avut un preț extraordinar de bun atunci când le-am văzut în magazin. Mai că nu-mi venea să cred că e adevărat, deoarece eu nu am dat în viața mea 4 lei pe o singură carte. Și chiar dacă scria pe spate faptul că sunt reduse, tot nu m-am convins până nu am verificat la un aparat din acela amplasat prin magazin, și până nu am întrebat-o și pe casieră. Am fost foarte, foarte fericită în ziua aceea. Și ca să vă lămuresc în legătură cu identitatea cărților – deoarece e cam imposibil să vă dați seama din imagine –, este vorba despre: Ultrasentimente, Mieii primi, Fântâna somnambulă de Adrian Păunescu, Adela de Garabet Ibrăileanu, Rusoaica de Gib I. Mihăiescu și Dulce ca mierea e glonțul patriei de Petru Popescu. Aceste patru cărți fac parte din colecția Biblioteca pentru toți de la Jurnalul Național. Cea din urmă carte am început-o, și mi-a plăcut ce am găsit până acum în ea până acum, doar că am fost nevoită să o pun pe pauză din cauza faptului că e mai complexă din punctul de vedere al modului autorului de-a scrie. Și am nevoie de timp pentru ea.


De veghe în lanul de secară de J.D. Salinger nu mi s-a părut o carte foarte "uau". De fapt, nu m-a impresionat în vreun fel anume. Auzisem multe despre ea, lucruri care m-au făcut să cred, înainte să mă apuc să o citesc, că va fi o lectură diferită. Dar nu a fost așa, poate s-a întâmplat în cazul generației rebele din perioada aceea. I-am dat doar 3 stele din 5 pe Goodreads. A fost ceva lejer, ușor de citit, dar nimic diferit și special. 
De cartea asta am aflat Vineri, atunci când a adus tata programul Tv și am văzut pe spate minunea care m-a lăsat fără grai. Regele de fier este primul volum al seriei Regii blestemați a autorului francez Maurice Druon. Această serie va apărea în fiecare Joi cu ziarul Libertatea. Nu vreau să fiu rea, dar pot spune că ceea ce m-a atras cel mai mult la această serie a fost faptul că se menționează faptul că George R.R. Martin s-a inspirat din această serie ca să facă Cântec de gheață și foc. Autorul menționează și faptul că romanele lui Druon sunt Urzeala tronurilor în original. Și cu toate astea ar putea să nu-mi placă atât de mult cât îmi plac cele scrise de Martin, așa că până nu mă apuc de primul volum, nu mai spun nimic. Dar din câte am citit pe spate, nu cred că va ajunge să mă dezamăgească într-atât de mult încât să ajung să o arunc pe fereastră. Mai ales când au niște coperți atât de frumoase. 

Ultimele trei, mai exact Bulgări de fericire de Cristian-Gabriel Carîb, Însemnările unui nebun. Nasul. Mantaua de N.V. Gogol, Iubire de Toni Morrison, le-am primit de la tatăl meu. Sunt foarte, foarte fericită pentru aceste cărți deoarece prima nu numai că este diferită de ceea ce am în bibliotecă, fiind foarte mare, are și niște mici ilustrații în ea. A doua am răsfoit-o puțin și mi-am cam făcut o idee despre ce este vorba în ea, iar ultima, Iubire, pot spune că îmi este rușine că nu am auzit nimic despre autoare – deoarece, da, este o femeie. O femeie care a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură, prima de culoare. Sunt tare curioasă să intru în lumea acestei cărți; e o carte romantică, iar mie îmi place romantismul. 

* * *
Cam atât am avut de spus, sper că voi vă împăcați bine cu școala, și aici mă refer că nu sunteți în război cu ea. Vă doresc o săptămână frumoasă și să o parcurgeți cu ușurință.

5 comentarii:

 1. Arată bine, mai ales "Regii blestemați", îmi place mult coperta :) Încă nu m-am apucat de seria Cântec de gheață și foc(parcă așa îi zice), deși tot îmi spun că o să o încep. Am și primul volum în bibliotecă. Recunosc că dimensiunea mă sperie.
  Lectură plăcută :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, și mie îmi place foarte mult coperta de la "Regii blestemați". Să vezi cum sunt și la celelalte volume. Vai, vai, cât de frumoase sunt! ^^ Da, am văzut că îl ai, și mă tot întrebam de ce nu te-ai apucat de ea. Să știi că numărul de pagini este puțin înfricoșător, dar pentru mine a fost ușor de parcurs, din moment ce mă uit și la serial, îmi e puțin mai ușor să-l parcurg. :)
   Mulțumesc, la fel și ție. :)

   P.S: Am văzut că ai postat la "Joker" două capitole, și îmi cer scuze că nu am ajuns până acum, dar promit că o voi face în weekend-ul viitor. :)

   Ștergere
  2. Pe mine nu mă prea atrage serialul. La mine a mai fost și altceva, că o am în engleză și am prins așa un drag de limba română în ultimele luni, că nu îmi prea arde de citit în engleză. Dar vreau măcar să o încep anul ăsta, am impresia că pierd o chestie awesome dacă nu le citesc.

   E ok, nu contează când le citești, știu că e urâtă clasa a XII-a :)

   Ștergere
 2. Whoa, o grămadă de cărți care chiar par drăguțe! Sper să-ți și placă atunci când o să le citești! (deși se super înțelege aglomerația cu clasa a doișpea). Nici mie nu mi-a plăcut mai deloc „De veghe în lanul de secară”, mă bucur să văd că nu sunt singura care nu a știut să aprecieze geniul lui Holden.
  Și cred că, acum că am aflat de seria asta, îmi voi lua și eu seria „Regii blestemați”. Sună chiar foarte bine!
  Lectură plăcută și spor cu tot ce ai de făcut!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Drăguțe sunt toate cărțile care ne plac, doar să ajungem să le citim. :) Faza e că încă nu sunt în priza aia cu învățatul până nu se mai poate, adică încă nu am ajuns în punctul ăla, dar ușor, ușor se cam aglomerează. Nu pot spune că nu mi-a plăcut aproape deloc, a avut niște părți frumușele ca să zic așa, doar că eu mă așteptam la altceva.
   Sper să ți-o iei, nici nu costă mult, doar 14 lei volumul. Eu am zis să profit de prețul ăsta deoarece dacă ar fi să le văd în librării, cu siguranță ar fi puțin mai scumpe. Și cu toate că nu voi începe seria curând, probabil după vacanța de iarnă va fi ceva (cred), am zis să le am pe toate. :D
   Mulțumesc mult, Sara! La fel îți doresc și ție, cât mai multe reușite. :)

   Ștergere