duminică, 7 septembrie 2014

#9 Leapşă: Back to school (2014-2015)

M-am gândit să fac și eu o leapșă, că tot văd că se poartă și mulți utilizatori inventează fel și fel de întrebări cât mai interesante și frumoase. Și ce prilej mai bun aș fi avut, decât începerea unui nou an școlar? Fie el de generală, liceu sau facultate, toate categoriile intră aici. Mai jos aveți regulile – obișnuite – pe care trebuie să le îndepliniți, plus încă una, deoarece vreau să-mi satisfac curiozitatea. Ținând cont că este prima mea leapșă, sunt foarte entuziasmată să văd cine se va gândi să o facă. 
Am ales să o postez acum, când mai este o săptămână de vacanță, deoarece dacă vă gândiți să o faceți, să aveți timp berechet. 

Reguli: 
1. Încorporați imaginea tag-ului în postarea voastră.
2. Dați tag-ul mai departe.
3. Nu menționați aceleași cărți de două ori.
4. Postați link-ul cu leapșa completată pe blogul Padeniye, mai cu exactitate AICI. 


1. Română: Luați cartea preferată de anul acesta și deschideți-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieți mai jos ceea ce se află acolo, menționând de unde ați lau fragmentul.
Aș fi ales Tess d'Urberville de Thomas Hardy, dar din păcate am lăsat-o la bunici, așa că mă voi rezuma la Dragonul Majestății Sale de Naomi Novik.

"— Da, în comitatul Inverness. E unul dintre cele mai mari adăposturi și cu siguranță cel mai bun pentru antrenamentul intensiv, răspunse Powys. Locotenentul Greene, care așteaptă afară, îți va arăta drumul și-ți va indica un adăpost pe traseu, unde să înnoptați. Sunt sigur că veți ajunge la destinație fără nicio dificultate."

2. Geografie: Ați citit anul acesta (sau în decursul a doi ani) vreo carte cu o copertă verde, sau care să aibă pe ea ceva legat de natură? Dacă da, puneți o fotografie cu ea.
A 16-a lună de Kami Garcia și Margaret Stochl. Cred că se pune din moment de firele acelea verzi par a fi chestiuțe din acelea de la vie, care le ronțăiam când eram mici. Bine, asta făceam eu, deoarece erau acre și-mi plăceau mult de tot. Plus că sunt verzi și sunt legate de natură și verdeață. Legat de carte, mi-a plăcut în proporție de 60%, dar nu aș mai continua seria dacă editura Rao ar publica și celelalte volume. Iar filmul care a apărut mi s-a părut unul dintre cele mai proaste făcute vreodată. L-am urât atât de mult, încât nici nu m-am uitat la el în totalitate, și am fost foarte fericită că nu m-am gândit să mă duc să-l vizionez la cinema deoarece m-aș fi luat la bătaie pentru banii și timpul pierdut.


3. Istorie: Vă plac bibliografiile sau cărțile care tratează ceva din istorie? Care este ultima carte pe care ați citit-o, care să urmărească astfel de subiecte?
Am citit cât de curând o bibliografie a unui nord coreean care a reușit să evadeze dintr-un lagăr, cartea purtând numele de Evadare din Lagărul 14 de Blaine Harden, iar pentru cei interesați, recenzia o găsiți aici. A fost o carte foarte interesantă, și din punctul meu de vedere, ar trebui să treacă prin mâinile tuturor oamenilor.

4. Sport: Să faci sport este un lucru benefic corpului, te împrospătează și-ți dă o stare fresh după; în ciuda faptului că ești obosit de mori, tot te vei simți mai bine. Ce carte fresh, ușor de citit, ați lecturat, și care v-a plăcut?
Aici o să mă opresc la E ușor să te iubesc de Tammara Webber, deoarece chiar mi s-a părut o carte foarte ușor de citit. Autoarea are un stil de-a scrie lejer, iar întâmplările din ea nu erau de o intensitate foarte ridicată. Am citit-o foarte repede, mi-a plăcut și sunt sigură că toți cei care au citit-o, au fost mulțumiți de ea. 

5.Matematică: Chiar dacă matematica nu este o materie agreată de multă lume, tot trebuie să o faci, chiar dacă durează mai mult timp să o înțelegi. La ce carte ți-ar fi foarte greu să renunți, pentru a învăța?
Dacă m-aș fi apucat în acea perioadă de o astfel de carte, care să mă facă cu foarte mare greutate să-mi iau gândul de la ea, cred că ar fi fost vorba de Ani cu alcool și sex de Cristina Nemerovschi. Aș fi putut să-l aleg pe Temeraire, din nou, dar am zis să mai schimb puțin, plus că mi-a plăcut mult cartea, iar ceea ce face M., prin toate chestiile prin care trece, îți e cam greu să-ți îndrepți gândurile în altă parte. 

6. Desen: Să desenzi, să pictezi, a fost mereu o activitate care te relaxa în timpul generalei, dar chiar și în liceu pentru unii. Culorile îți dădeau imaginație, așa că: Ce copertă a unei cărți o urăști din tot sufletul, și ai vrea să o schimbi, dacă ai avea ocazia?
Nu am avut încă ghinionul să dau peste vreo carte căreia să nu-mi placă coperta aleasă. Uneori îmi plăceau mai mult cele alese de editurile românești, decât originalele. Dar am văzut și cărți pe care încă nu mi le-am cumpărat și care să nu mă încânte coperțile alese. Dar cum încă nu le-am citit, nu le voi menționa.

7. Biologie: Tuturor ne plac animalele, și nu cred că există cineva care să nu iubească un animal, oricât de drăguț sau înspăimântător ar fi el. Postați mai jos o imagine a unei cărți în care apar astfel de vietăți.
Aici este vorba de Fericire periculoasă de Jo Beverley, o carte care mi-a plăcut destul de mult. Mai am câteva de la Libertatea pentru femei, doar că aceasta și încă câteva au fost mai interesante. În rest, celelalte, destul de plictisitoare, cu un subiect comun. Iar coperta are un căluț foarte drăguț și nespus de frumos. Plus că îmbrăcămintea tipei e super șmecheră! Îmi place la nebunie! 

8. Engleză: Mulți cititori au în bibliotecă literatură internațioanlă, așa că presupun că printre sumedeniile de cărți, se strecoară și un autor preferat. Ce scriitor american sau englez vă place cel mai mult? Descrieți-i ideile în trei cuvinte, sau modul de-a scrie.
De curând, după ce am terminat de citit Tess d'Urberville, a început să-mi placă foarte mult Thomas Hardy, iar prin modul cum scrie – un stil pe care mi-aș dori și eu foarte mult să-l am –, a ajuns unul dintre scriitorii mei preferați. Ca idei, deocamdată citindu-i doar o carte, nu prea mă pot pronunța, dar felul cum scrie, în detaliu, foarte complex, care te face să fii atent numai la conținut, m-a făcut să-l îndrăgesc foarte mult.

9. Muzică: Să asculți muzică este ceva relaxant, care te face să zâmbești, iar cea împletită cu cititul este cu atât mai bună. Aveți vreo carte care să vă fi făcut să cântați (la figurat) de fericire, atunci când ați terminat-o? Sau o melodie care să o fi descoperit în vreo carte? 
Încă nu am descoperit o carte care să mă facă să cânt de fericire după ce am terminat-o, dar am reușit să dau peste o melodie după ce am terminat de citit Sacrificiul, al doilea volum al trilogiei "Eve" de Anna Cary. Este vorba de Monster Mash, și țin minte că am râs foarte mult la acea fază când dansau toți. Iar melodia chiar e foarte drăguță, cu toate că nu am mai ascultat-o de ceva timp. Ha-ha! Dar am mai descoperit și Non Believer de La Roca, în Pe strada Dublin de Samantha Young. 

10. Dorință: Sunt ferm convinsă că există o carte pe care vă doriți foarte mult să puneți mâna. Care este aceea și de ce vreți atât de mult să o citiți?
Am o sumedenie de cărți pe care le am în lista mea de dorințe, și pe care, sper eu, pe majoritatea să mi le achiziționez de la Gaudeamus-ul din toamnă. Și cum mai toate sunt continuări ale unor serii, de data aceasta mă voi rezuma la Fahrenheit 451 de Ray Bradbury, deoarece am auzit atâtea lucruri bune despre ea, încât sunt foarte nerăbdătoare să o am în posesie. Plus că subiectul abordat, cărțile și faptul că oamenii vor a fi distruse, mi se pare foarte interesant. Nu că mi-șa dori eu – Doamne ferește! – să se întâmple așa ceva cu adevărat, dar sunt foarte intrigată de ideea aleasă. 

Dăruiesc acest tag următorilor utilizatori: Leontina, Sara, Ghanda, Pufuleț, Anca, Anita Karmen și Anddeea. 

* * *
Am pus zece întrebări, ca să aveți parte numai de note de zece tot anul școlar. Sper că v-a plăcut leapșa mea, și bineînțeles, o poate lua oricine dorește. Spor și sunt tare curioasă să vă citesc răspunsurile! :)

21 de comentarii:

 1. wow, sper să îți placă Fahrenheit 451 pentru că știu că mie mi-a plăcut mult, mult când am citit-o! Și felicitări pentru o leapșă atât de reușită, mi-a plăcut la nebunie să răspund la toate întrebările, mersi și de pasare!
  Aici am rezolvat-o: http://oaia-fantastica.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school.html

  RăspundețiȘtergere
 2. Drăguță leapșa, mulțumesc pentru că mi-ai pasat-o și mie :) Totuși, va mai dura vreo săptămână până să o pot face, pentru că eu nu sunt acasă acum și nu am toate cărțile la îndemână, dar o voi completa cu siguranță. Revin cu link-ul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. http://just-other-things.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school-2014-2015.html

   Ștergere
 3. Este foarte faina aceasta leapsa, foarte ingenioasa si am luat-o si eu o poti vedea aici http://booksormovie.blogspot.com/2014/09/leapsa-back-to-school-2014-2015.html (si mie imi placeau carcei de la vie cand eram mica deoarece erau acri).

  RăspundețiȘtergere
 4. Done :) Mersi de nominalizare, m-am distrat :D
  http://jurnalul-unei-cititoare.blogspot.com/2014/09/leapsa-back-to-school.html

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte draguta leapsa, o s-o fac si eu curand.
  Te tuc!

  RăspundețiȘtergere
 6. Frumoasa leapsa! Am primit-o si eu, o poti gasi aici http://intheheartofthewords.blogspot.ro/2014/09/tag-back-to-school-2014-2015.html

  PS: Si eu mancam carcei de la vie pana mi se facea gura "punga" :)))
  Pupici! <3

  RăspundețiȘtergere
 7. Interesantă leapșa! Mulțumesc pentru tag! Acum o fac. :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Hihihi

  http://dreams-have-wings.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school-2014-2015.html

  RăspundețiȘtergere
 9. Done!
  http://healthyreading.blogspot.ro/2014/09/tag-back-to-school.html

  RăspundețiȘtergere
 10. http://dia6c.wordpress.com/2014/09/10/leapsa-back-to-school2014-2015/

  RăspundețiȘtergere
 11. http://b-daydreamer.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school-2014-2015.html :-D

  RăspundețiȘtergere
 12. http://alexandraslibrary.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school.html
  Foarte draguta leapsa :)

  RăspundețiȘtergere
 13. E o leapsa supeer draguta, iti multumesc mult de nominalizare! >:D<
  http://visepierduteintrestele.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school-2014-2015.html

  RăspundețiȘtergere
 14. Foarte draguta leapsa, m-am distrat completand-o. :)

  http://dreamerforever25.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school-2014-2015.html

  RăspundețiȘtergere
 15. Am completat leapsa ta draguta aici http://b-daydreamer.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school-2014-2015.html.

  Mama numai acum vad ca toata lumea a folosit cuvantul draguta :)) . Atunci eu is spun cute cute :) ;)

  RăspundețiȘtergere
 16. Interesanta leapsa!Mi-a facut placere sa o rezolv! -> http://crisssstreet.blogspot.ro/

  RăspundețiȘtergere
 17. Foarte draguta leapsa ^^
  http://goldypedia.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school.html

  RăspundețiȘtergere
 18. Interesante întrebări :D
  http://razvantimar.wordpress.com/2014/09/26/back-to-school/

  RăspundețiȘtergere
 19. Mi-a placut mult leapsa aceasta! :)

  http://shattering-words.blogspot.ro/2014/09/tag-back-to-school.html

  RăspundețiȘtergere
 20. Hei, uite aici și postarea mea : http://bbibliophile.wordpress.com/2014/10/04/tag-back-to-school/

  RăspundețiȘtergere