vineri, 19 septembrie 2014

#5: Primele 100 de cuvinte – "nu pleca..." de Douglas Kennedy

Și uite că s-a dus și prima săptămână de școală, weekend-ul a venit, în sfârșit, dar din păcate va pleca foarte repede. Bine, nu pot spune că am avut o primă săptămână grea, mă pot simți o norocoasă că nu am primit teme de pe acum, așa cum am văzut la alții. Și cum am dispus de acest timp liber – înaintea chinului de va urma –, mi-am propus să mi-l folosesc citind. Am reușit să termin două cărți pe care le aveam în fromat pdf de la Libertatea pentru femei din categoria Iubiri de poveste, pentru că, ei bine, uneori e bine să te mai delectezi și cu astfel de cărți romantice. Pe mine mă relaxează deoarece sunt lecturi lejere, și chiar dacă aș fi putut să mă fi îndreptat spre ceva mai complex, din moment ce am dispus de timp liber, am zis să nu. Nu știu de ce. Revenind, cum am spus, am citit două cărți ce fac parte din duologia Surorile Fairleigh, mai exact Un sărut de neuitat și O noapte compromițătoare, de Teresa Medeiros. Nu le-am făcut recenzie deoarece nu mi s-au părut extraordinare sau nu mi-au displăcut; cum am spus în postul cu Sfârșit de vacanță! + altele, nu voi mai putea să stau să scriu recenziile la toate cărțile pe care le-am citit, ci doar la cele care se încadrează în categoria: foarte bune și dezamăgitoare. Dar au fost drăguțe, și dacă veți vrea să le citiți, nu cred că nu o să vă placă. 
Trecând peste, deoarece am vorbit deja foarte mult, cartea din această vineri este nu pleca... de Douglas Kennedy, un roman care mie mi-a plăcut extraordinar de mult, ceea ce m-a făcut să-i dai 5 stele din 5 pe Goodreads, dar cu plus aici. V-o recomand cu toată inima, deoarece eu consider că nu aveți nimic de pierdut dacă o citiți. Recenzia pentru cei interesați.

   "În cea de-a treisprezecea aniversare a zilei mele de naștere, am făcut un anunț:
   — Nu o să mă mărit niciodată și nici n-o să am copii.
  Îmi aduc aminte cu precizie când și unde am dat glas acestei declarații: pe la șase seara, într-un restaurant de la intersecția străzii West 63 cu Broadway. Ziua cu pricina era 1 ianuarie 1987, iar eu am lăsat să-mi scape respectiva afirmație la scurtă vreme după ce părinții mei începuseră să se certe, Ațâțat de alcool și de un număr impresionant de resentimente adânc ascunse, scandalul a luat sfârșit în clipa în care mama..."

Voi ce ați mai făcut săptămâna aceasta? Cum a decurs prima după începerea școlii, și aveți parte de noi profesori duri și înfricoșători? Deoarece eu am avut ghinionul să dau peste doi. 

2 comentarii:

 1. Tot am văzut cărți ale acestui autor și mereu îmi fac cu ochiul, pentru că știu cât de convingătoare a fost recenzia ta. Încă nu mi-am luat, dar rămâne pe lista scriitorilor pe care-i am „în vizor”.

  Eu deja am un proiect de făcut și două teme pentru săptămâna viitoare (yaaay). Dar profii par okay, nu e nimeni care să fie gata să ne mănânce, majoritatea profilor noi par super inteligenți și gata să discute cu tine despre orice, iar asta-mi place. Am multe materii noi de care sunt relativ entuziasmată (literatură universală! arte! sociologie?!), însă am un prof care e frica tuturor din școală și ei bine... sper doar să nu rămân. Plus mă enervează că e tipul de prof misogin și rasist, care se dă mare cu cât de multe chestii a realizat el în viață. Pf.
  Dar na, prima săptămâna e cea de acomodare (mai degrabă prima lună), iar după, te enervează toți profesorii în mod egal.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este, într-adevăr, un autor foarte bun. Eu, cel puțin, îl îndrăgesc foarte mult, iar faptul că am fost nevoită, din păcate, să las "Jocurile destinului" la bunici până mi-o va aduce tata înapoi împreună cu celelalte cărți, nu m-a făcut decât să mă întristez. Bine cel puțin că nu apucasem să citesc foarte mult din ea. Oricum, chiar dacă ar cărți scumpe, eu cred că merită. :)

   Uau, chiar că ai parte de materii super tare! Ah, da, genul ăla de profi chiar sunt foarte enervanți și cicălitori. Să știi că așa e, până și ăia pe care-i placi ajung să te enerveze la un moment dat.

   Ștergere