vineri, 5 septembrie 2014

#3: Primele 100 de cuvinte – "Prințesa Diana. Povestea nespusă" de Monica Ali

Mereu am fost atrasă – așa cum a fost și în cazul lui Sissi – de astfel de prințese care au marcat într-un fel anume omenirea. Și încă o mai fac foarte activ, chiar și după moartea lor. Această carte a ajuns cu ușurință printre preferatele mele, deoarece coținutul ei spunea altceva. Spunea viața prințesei Diana într-un altfel de mod, deoarece autoarea, Monica Ali, a vrut să ne arate că nu este de acord cu moartea ei atât de bruscă. În felul acesta a ajuns să-și imagineze o altfel de soartă după ce se presupunea că Lady Di și-ar fi înscenat moartea din 1997. Mi-a plăcut foarte mult, și dacă vă gândiți să o cumpărați, să știți că nu a costat mult. Nu mai știu prețul exact, dar cred că mai mult de douăzeci și ceva de lei nu am dat pe ea. 

* * *
  "Unele povești nu sunt menite a fi spuse vreodată. Altele pot fi spuse doar ca basme.
   A fost odată ca niciodată, au fost trei prietene care au dat o mică petrecere pentru o a patra, care încă nu sosise după ce prima sticlă de Pinot Grigio fusese deja răspusă. Vino acum cu mine în grădina din spatele unei case suburbane îngrijite, pe strada asta cu terenuri spațioase în jurul caselor, treci pe lângă bicicletele copiilor și bâtele de baseball lăsate vraiște pe pajiștea verde satinată, și-apoi ia-o în sus, spre fereastra bucătăriei, de unde răzbate o lumină caldă, și aruncă..."
* * *
Cam asta a fost tot, doar o sută de cuvinte. Mai spre seară (cred) voi face postarea cu noile cărți pe care mi le-am cumpărat, deoarece s-au strâns câteva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu