sâmbătă, 16 august 2014

#7 Leapșă: Behind the blog

Leapșa sau tagg-ul l-am primit de la Pufuleț, căreia vreau să-i mulțumesc că s-a gândit și la mine. Așa că, mulțumesc și te tuc! :)


Reguli: 
1. Trebuie să răspunzi sincer.
2. Trebuie să iei imaginea tagg-ului și să o încorporezi în postarea ta.
3. Tăguiește câți mai mulți din bloggerii tăi favoriți.

Cerințe: 
Vor fi 7 întrebări pe care le ia toată lumea și 4 lucruri (sau mai multe) pe care vrei tu să le știe lumea despre tine. 

1. Din ce oraș ești?
M-am născut în București, dar marea majoritate din copilărie mi-am petrecut-o la bunici, la Moldova. Sinceră să fiu, orașul nu prea-mi place din cauza faptului că este mult prea aglomerat, iar eu și cu genul ăsta de trafic nu mă înțeleg cam deloc. Atunci când voi avea ocazia să o fac, voi profita de oportunitate la maxim, și mă voi muta în altă parte. De preferabil la munte.

2. Câți ani ai?
Am împlinit de câteva luni optsprezece ani, și pot spune că de când am mai crescut, m-am temut foarte mult de vârsta aceasta. Și încă o mai fac acum că i-am trecut pragul, deoarece încă nu mă simt destul de matură pentru ea. Pentru responsabilitățile care țin de a fi major.

3. Care e mâncarea ta preferată? Dar dulcele preferat? 
Ca mâncare, și aici nu mă refer la fastfood – cu toate că-mi place să mai consum din când în când –, spanacul e felul meu preferat. Știu că nu mulți îl agrează, cu toate că nu înțeleg de ce, dar eu aș mânca de nu aș mai putea. Iar ca desert, nu prea am unul favorit, dar în schimb îmi place mult să fac tiramisu. Am făcut pentru întâia oară – de una singură –, la ziua mea, și eram foarte entuziasmată când am văzut că mi-a ieșit. Bine, nu prea are cum să nu-ți iasă din moment ce e un desert ușor de făcut, dar pentru mine a fost ceva foarte "uau".

4. Care este cel mai mare vis al tău?
De multe ori mi s-a pus întrebarea asta, și de atâtea ori nu prea știam ce să răspund. Nu prea știu cu exactitate ce aș vrea să fac în viitor, și cu toate că anul ăsta intru în clasa a doisprezecea, încă nu sunt pe deplin convinsă ce drum să urmez. Sunt destul de confuză, și ca să spun că mi-aș dori să devin scriitoare și să profesez numai în acest domeniu, aș spune un adevăr doar pe jumătate. Mi-ar plăcea mult să public, dar partea asta să fie un hobby, o scăpare din realitate.

5. Cea mai mare frică a ta este:
Am mai multe frici, de felul mu sunt o fire mai fricoasă și ușor de înspăimântat. Dar dintre toate, cel mai mult îmi este să nu-i dezamăgesc pe cei dragi și să nu reușesc să-mi duc la îndeplinire planurile. Acestea sunt cele mai mari temeri ale mele, probabil până ce se vor ivi altele în viitor.

6. Care este citatul tău preferat? Dar motto-ul?
Mai nou, de când am terminat de citit Tess d'Urberville, am pus ochii pe acesta: Frumusețea sau urâțenia unui caracter constă nu doar în faptele individului, ci și în năzuințele și impulsurile sale, adevărata valoare a vieții sale constă nu în lucrurile pe care le-a făcut, ci în cele pe care le-a dorit.” 
Iar un motto, o să aleg unul de la Andrea Bocelli, care se află printre cântăreții mei preferați: Pentru a reuși, trebuie să perseverezi, să insiști.” 

7. Aici o întrebare (sau mai multe) pusă de cititorii tăi. Revin-o cu un edit.
Deci, dacă aveți întrebări pe care vreți să mi le puneți, o puteți face și vă răspund cu cea mai mare plăcere.


1. Sara întreabă: Ne poți arăta bijuteria preferată sau cea pe care o porți cel mai des?


    Andreea răspunde: Este vorba de un lănțișor pe care l-am luat de la Sinaia când am fost în excursie cu clasa. Este făcut din mici mărgeluțe, și are un aspect mai tradițional, popular. Țin foarte mult la el, cu toate că mi-aș fi dorit să fi fost din acela lipit de gât. 

2. Sara întreabă: Tipul de ceai preferat?
    Andreea răspunde: În afara celui de fructe de pădure, de fapt, a tuturor ceaiurilor de fructe, toate îmi plac. Dar cel mai mult acela de mușețel și tei. 
3. Sara întreabă: Cea mai veche amintire a ta?
    Andreea răspunde: Uf, cam greu de răspuns, din moment ce e atât de veche încât nu mi-o pot aminti. Ha-ha! Dar cred că este una în care eram la țară cu verișorii și toate rudele, era sâmbătă și se organiza târgul într-un alt alt sat iar un unchi trebuia să cumpere ceva de acolo, și am mers cu el, împreună cu toți verișorii. Ne-a luat înghețată de la dozator, și îmi amintesc că fusese pentru întâia oară când mâncasem astfel de înghețată. Fusese foarte bună!
4. Sara întreabă: Care este unul dintre defectele tale care te enervează cel mai tare?
     Andreea răspunde: Înainte nu-l puteam considera chiar un defect, deoarece mă simțeam bine cu sentimentul acela, dar acum nu o mai consider chiar o calitate. Și aici mă refer la faptul că sunt mult prea miloasă și iert cam pe oricine. Pur și simplu nu pot sta supărată pe cineva, deoarece simt că am făcut ceva greșit, și mă simt oarecum prost. Cu toate că unele persoane nu merită atâta bunătate, eu nu pot ține în mine acea ură.
5. Sara întreabă: Ți-ar plăcea să trăiești pentru totdeauna?
    Andreea răspunde: Bună întrebare! Mi-ar plăcea și nu prea. Da, ar fi frumos, deoarece aș vedea cum evoluează lumea, cum se schimbă. Nu, pentru că m-aș simți mereu singură, știind că toți mor, numai eu o să rămân veșnic pe pământ. Și ținând cont de faptul că eu sufăr extraordinar de mult doar atunci când mă despart de cineva pentru o perioadă nu chiar lungă. De-ar fi pentru totdeauna, cred că nu aș putea rezista fără atâtea persoane dragi mie lângă.
6. Sara întreabă: Versul (sau versurile) care te-au convins că poezia ta preferată merită să fie de fapt poezia ta preferată.
     Andreea răspunde: Din păcate nu am o poezie preferată deoarece eu nu prea le am cu așa ceva. Da, îmi place să-l citesc pe Bacovia și Puskin, dar doar așa, că mă atrag scrierile lor. Dar una care să mă facă să o citesc mereu, sau să-mi transmită ceva mai special, diferit, nu. 

*
Câteva lucruri despre tine: În afară de ceea ce-ați aflat deja; îmi place să desenez, sunt o fire melancolică și pacifistă, sunt purtătoare de obiecte făcute de mână, cum ar fi brățările și inelele, îmi plac lucrurile vechi, și mi-aș dori să locuiesc într-o casă stil Tudor. 

*
Dăruiesc acest tagg următorilor: LeontinaSara și Ghanda. Dar presupun că-l poate lua oricine, așa că, cine dorește, îl poate face.

4 comentarii:

 1. Mulțumesc mult pentru tag! O să îți pun eu câteva întrebări,dacă nu te deranjează:
  - Ne poți arăta bijuteria ta preferată sau cea pe care o porți cel mai des?
  - Tipul de ceai preferat?
  - Cea mai veche amintire a ta?
  - Care este unul din defectele tale care te enervează cel mai des?
  - Ți-ar plăcea să trăiești pentru totdeauna?
  - Versul (sau versurile) care te-au convins că poezia ta preferată merită să fie de fapt poezia ta preferată.

  Și cred că te-ai săturat deja! Să ai o zi faină ~

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am răspuns!
   Mi-au plăcut mult întrebările, așa că nu m-am săturat de ele! ^^ Mulțumesc, la fel!

   Ștergere
 2. Merci pentru tagul ăsta, nu știu ce o să iasă, dar îl voi face oricum :)
  Nu mă pot gândi la nicio întrebare, deși știu că era ceva ce voiam să întreb, revin dacă îmi amintesc :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru nimic. :)
   Nu-i problemă! Când îți amintești, eu voi fi aici să-ți răspund cu cea mai mare plăcere. :)

   Ștergere