vineri, 29 august 2014

#2: Primele 100 de cuvinte – "Roșu ca sângele" de Salla Simukka


Că tot i-am văzut recenzia lui Pufuleț, am zis să continui cu ea. A doua carte din care voi scoate primele 100 de cuvinte este Roșu ca sângele, și face parte din trilogia "Albă-ca-Zăpada" de Salla Simukka. O carte apărută la Editura Trei. Am citit-o la începutul anului – parcă –, iar mie mi-a plăcut foarte mult. Cum nu sunt o mare fană a romanelor ce conțin crime, care se încadrează, oarecum, în categoria polițistă, eu am privit-o cu ochi buni. Mai ales că nu sunt experimentată cu acest gen de lectură, astfel neștiind cât de bună este de fapt cartea. De-asta a și primit din partea mea 5 stele din 5 pe Goodreads, chiar dacă, probabil, ea nu ar fi meritat o notă așa de mare. Oricum, aștept volumul doi, deoarece sunt tare curioasă prin ce va mai fi nevoită să treacă Lumikki. 

* * *
 "Zăpada proaspătă sclipea. De cincisprezece minute, deasupra celei vechi se așternuse un strat nou, curat și moale. În urmă cu cincisprezece minute, totul fusese posibil. Lumea păruse frumoasă, iar viitorul se întrezărise undeva în față mai luminos, mai liniștit și mai liber. Un viitor pe care merita să-ți asumi un mare risc, să mizezi totul pe o singură carte, să te eliberezi.
   În urmă cu cincisprezece minute, ninsoarea întinsese ușor un strat subțire de fulgi pe suprafața zăpezii cele vechi. Apoi se oprise la fel de brusc precum începuse, iar dintre nori sclipise o rază de soare. O..."* * *
Cei care ați citit-o, sunt foarte curioasă să știu cum vi s-a părut vouă, iar cei care nu ați făcut-o, în ciuda faptului că nu sunt o expertă a acestor tipuri de cărți, eu v-o recomand. Nu mi s-a părut a fi o lectură, chiar și prin ochii unui cititor care nu prea s-a izbit de așa ceva, care să nu fi meritat o șansă. 

3 comentarii:

 1. Am cartea in biblioteca dar nu ma pot hotari daca sa ma apuc de ea sau nu. Recenzia lui Pufulet ma indeamna sa o citesc, opinia unei prietene sa nu, sunt destul de incurcata acum :)) Si ma intreb cand va aparea volumul urmator, ca sa nu fiu nevoita sa aptept foarte mult :o3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Atâta timp cât o ai cumpărată deja, nu știu, după părerea mea ar trebui să o dai înainte cu încredere. :) Nu știu ce-ai mai putea pierde, mai ales că o ai deja în bibliotecă. Poate puțin timp dacă nu-ți va plăcea, dar totuși, eu zic să-i dai o șansă. Și eu sunt curioasă când va apărea, doar că momentan nu s-a spus nimic la Editura Trei.

   Ștergere
  2. Cred ca ai dreptate, nu am nimic de pierdut, plus ca e o carte destul de micuta si o pot termina repede, deci in cazul in care nu-mi place nu o sa pot spune ca mi-a "rapit" mult timp :)

   Ștergere