vineri, 22 august 2014

#1: Primele 100 de cuvinte – "Oamenii eternității nu se tem niciodată" de Shani Boianjiu


Am preluat această provocare de la Anddeea, deoarece mi se pare foarte interesantă și mai deosebită. Tot ceea ce trebuie să faci este să postezi în fiecare vineri primele 100 de cuvinte dintr-o carte pe care ai citit-o sau pe care dorești să o citești. În felul acesta reușești să faci, oarecum, publicitate cărții respective, plus că nu prea ai cum să lași spoilere. M-am gândit să dau startul acestei provocări cu ceea ce citesc în momentul de față, chiar dacă mă chinui să o termin de ceva vreme. 


* * *
  "S-a așternut praful în rulota în care învățam și părul profei Mira, vopsit într-un portocaliu artificial, are vârfurile arse. Acum suntem în clasa a douășpea și aproape am terminat istoria Israelului. Istoria lumii am terminat-o în clasa a zecea. Paginile manualului ne învață deja despre 1982, cu câțiva ani înainte să existe satul ăsta, când pe aici, lângă granița cu Libanul, nu erau decât pini și mormane de gunoi. Vorbele de dimineață ale Mirei, mama lui Avișag, profa noastră, mai că le ating pe alea secrete ale părinților noștri din serile de beție.
   Istoria aproape s-a terminat.
   — O să fie..."

* * *
Sper să reușesc să o termin cât mai repede, deoarece nu am avut niciun chef să citesc zilele astea. Habar nu am ce am avut și mă enervează foarte tare; mai sunt câteva săptămâni din vacanța de vară și după nu voi mai putea sta să mă lăfăi în lectură. Sunt foarte supărată pe chestia asta! 

4 comentarii:

 1. Ma bucur ca ai preluat provocarea :) Titlul cartii mi se pare foarte interesant, dar inceputul pare putin plictisitor. Te descurci tu cu cartea. Spor la citit! >:D<

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Începutul e, într-adevăr, plictisitor. Și din păcate mai are părți și în continuare care sunt puțin plictisitoare. Dar nu stau să mă leg de chestiile astea, deoarece nu peste tot trebuie să fie acțiune. :)
   Mulțumesc, la fel și ție cu ceea ce citești! >:D<

   Ștergere
 2. Chiar sunt curioasă ce o să crezi despre cartea asta. Titlul sună foarte fain, dar nu am mai auzit de ea. Sună ca ceva fără multă acțiune, dar asta nu mă deranjează atât timp cât e interesantă, am citit și astfel de cărți care mi-au plăcut mult, ca de exemplu "Hoțul de cărți", e printre preferatele mele.
  Lectură plăcută :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ideea principală a cărții este interesantă. Pe mine m-a atras mult coperta, dar și descrierea, și de-asta am cumpărat-o. Voi spune mai multe despre ea în recenzie. Cât îmi doresc să citesc și eu "Hoțul de cărți"! Doar că momentan am decis dă mă mai opresc din a mai cumpăra cărți. :))
   Mulțumesc, la fel și ție! :)

   Ștergere