miercuri, 23 iulie 2014

Andreea's new books - #3

Cum am mai terminat din cărți, cele pe care trebuie să le mai citesc s-au împuținat destul de mult, am zis că dacă tot am ieșit azi la cumpărături, să-mi mai umplu biblioteca cu câte ceva. De cum m-am pornit, nu mi-am făcut o anumită listă în cap, dar mi-am propus să nu cheltui foarte mult. S-ar putea să plec la bunici vineri – părinții mei nu sunt pe deplin siguri dacă vor putea merge în acest weekend –, și am ajuns la concluzia că nu pot încă începe Stăpânul inelelor, deoarece mi-am făcut o fixație cum că vreau neapărat să citesc întâi Hobbitul. Dar cred că Silmarillion tot o voi începe, deoarece este o carte individuală.
* * * 

1. Tess d'Urberville de Thomas Hardy
Mi-am luat-o pe Tess d'Urbeville deoarece, în mintea mea, Jane Eyre nu poate sta în bibliotecă fără să fie și această carte lângă. Dar dacă tot o voi lua așa, cred că îmi voi achiziționa într-un final toate cărțile de la Corint, din categoria Clasici ai literaturii universale. 2. Evadare din Lagărul 14 de Blaine Harden


M-a atras mult cartea de cum am văzut-o, deoarece – după cum spune și titlul – este vorba despre lagărele de concentrare, mai exact Lagărul 14 din Coreea de Nord. Știu că va fi o carte tulburătoare și foarte dureros de citit, dar acesta este singurul mod prin care poți să iei parte la chinurile acelor bieți oameni, și să-ți dai seama că faci parte din mulții norocoși care nu au avut de îndurat astfel de orori. Sunt tare curioasă să o citesc!
* * *
Da, aceste două cărți le voi citi la bunici, împreună cu altele, în compania animalelor din grădină și înconjurată de mirosul aerului proaspăt, care te provoacă la lectură, de pomii fructiferi și de tot ceea ce iubesc. Liniștea.  

6 comentarii:

 1. Lectură plăcută!
  Am zis și eu că citesc "Tess D'Urberville", dar nu am ajuns niciodată să o cumpăr. Sunt curioasă să aflu ce vei crede tu despre ea, pentru că am observat că avem gusturi destul de similare :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc mult!
   Întâi am zis că voi începe cu "Jane Eyre", dar sper să apuc să o citesc și pe aceasta cât sunt la bunici. Vreau și să scriu, să mai învăț și câte ceva, să mai stau și pe afară să-i ajut pe bunici, și să mai fac și alte lucruri. Oricum, sper să apuc să la fac pe toate în măsura în care-mi doresc. Să știi că mă bucur de lucrul ăsta, deoarece cărțile pe care le citim nu sunt deloc rele. Ca să fiu puțin narcisistă. :))

   Ștergere
 2. Sa-mi spui cum ti se pare Tess D'Urberville pentru ca ma pornesc de un deceniu sa o citesc dar mi-e prea frica sa ma apuc de ea x_X

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă întreb de ce te sperie atât de mult. :)) Sper să o citesc cât mai repede, deoarece sunt foarte nerăbdătoare să o încep. :)

   Ștergere
  2. Ma tem de alta dezamagire. Stii tu, sunt carti pe care chiar vrei sa le citesti si ai asteptari imense, dar la cate dezamagiri ai avut pana acum iti este teama sa nu mai pui una la colectie :-j

   Ștergere
  3. Deci să înțeleg că nu ai văzut filmul ca să-ți faci o idee despre ce s-ar întâmpla. Eu, în general, nu am avut dezamăgiri când a venit vorba de astfel de cărți, dar cine știe, cum spui și tu, ai așteptări de la cărți pe care consideri că vor fi bune, și numai te trezești cu un "boom" nasol în față. Eu sper să nu mai ai parte de astfel de dezamăgiri și în continuare, deoarece știu cât de nasolală poate fi situația! :(

   Ștergere