duminică, 11 mai 2014

"Destine pierdute" (Dincolo de moarte #1) de Adina Speteanu

DESCRIEREA: Pentru Natalia, viața ei este așa cum și-a dorit. Liniște, normală, fără evenimente surprinzătoare. Însă odată cu apariția Lorenei lucrurile încep să se schimbe, iar legendele prind viață. Realitatea nu este niciodată ceea ce pare. În spatele unei lumi aparent normale, întotdeauna se află secrete periculoase, uneori mortale.

O prietenie interzisă de regulile unei lumi blestemate. O poveste de dragoste imposibilă pune în pericol viața tuturor. Un suflet însetat de răzbunare își caută dreptatea. Într-un joc al morții, salvarea stă numai în forțele proprii.

Trădări, minciuni, și o legendă ce schimbă totul.

Când nu mai ai nimic de pierdut, să rămâi în viață este cel mai greu...


RECENZIA: Aceste două recenzii care vor urma, ar fi trebuie să fie făcute de multă vreme, deoarece le am de câteva luni la postări nefinalizate, iar cărțile le-am terminat după o săptămână după ce au fost achiziționate. Dar cum se spune: niciodată nu este prea târziu să faci un lucru.


Mie, personal, mi-a plăcut mult acest prim volum al seriei Dincolo de moarte de Adina Speteanu, și a fost gură precum o gură de aer proaspăt pe tot parcursul lecturii, cu toate că în carte am dat peste creaturi de care am tot auzit de câțiva ani, și anume vampirii și strigoii. Îi citisem primul volum, și jumătate, parcă, din al doilea, pe Wattpad, acum câțiva ani, și eram nespus de curioasă să văd ce îmbunătățiri a adus poveștii. Am fost plăcut surprinsă de descrierile și felul cum povestește acum, iar acesta este un plus pentru mine, deoarece trebuie să știți că sunt o maniacă a descrierilor.


Povestea Nataliei este una destul de interesantă, iar ea începe doar în momentul în care o întâlnește e Lorena, colega nouă de clasă, și își pune diferite întrebări legate de chestiile pe care le observă la ea. Are parte de niște conflicte mai personale cu Andrei, un tip dur, care o sâcâie încontinuu și-i face zile fripte, iar tachinările dintre ei doi merg mănușă cu întmplările din volum. 


Cu timpul, Natalia va afla niște secrete legate de trecutul unui membru al familiei ei, iar acest lucru o bagă pe ea în probleme, pe lângă faptul că află ceva ce o va lăsa mască, neștiind ce să facă și ce să aleagă. Spun asta, deoarece va fi pusă în dificultate din cauza lui Dragoș, un vampir ce o vrea capturată și care, la început are o oarecare confuzie asupra ei.


Am și un personaj preferat, de fapt, a fost din totdeauna preferatul meu, și aici este vorba de Zero; strigoiul blând, bun, care mereu sare în ajutorul celorlalți și încearcă să-i scoată din conflicte.  


Destine pierdute a avut un final perfect, numai bun de dat fuguța cât mai repede la librării pentru a achiziționa și al doilea volum. A fost o carte frumoasă, un început de serie superb, și un subiect interesant.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu