miercuri, 21 mai 2014

#3 Leapșă: Unread books

De data aceasta, leapșa am luat-o de la Leontina. Simțiți-vă liberi să o luați și voi!


1. How many unread books do you own?/Câte cărți necitite deții?
Am câteva cărți de la verișoara mea, pe care încă nu am apucat să le citesc, și ar mai fi vorba de Stăpânul inelelor, mai exact primul volum al trilogiei, Frăția inelului, pe care am achiziționat-o de la Libertatea. Bine, motivul pentru care nu am început această carte este pentru că vreau mai întâi să le colecționez pe toate trei, plus Silmarillion, care apare tot cu ele. Sunt așa de entuziasmată să citesc Silmarillion, deoarece în ea Tolkien vorbește despre războiul elfilor. Și mai întâi de toate vreau să citesc Hobbitul, cu toate că am văzut cele două filme. Deci, șase sau șapte.

2. How many books do you own that you have read?/Câte cărți citite deții?
Nu știu dacă se pun și cărțile pe care le am în format pdf., deoarece am câteva și așa. Dar cum nu le dețin eu, să le am în bibliotecă, nu o să le adaug, așa că, fără ele sunt 70. Nu le-am pus și pe cele pe care le au părinții mei, ci doar ceea ce mi-am cumpărat și am mai primit eu. 

3. Do you buy more books than you read?/Cumperi mai multe cărți decât citești?
Cam da. Cel puțin, de când am intrat în clasa a unsprezecea, iar părinții au început să-mi dea mai mulți bani, îi strâng și-mi cumpăr cărți. Plus că am Diverta și Cărturești la câteva stații de mine, deci ispita e cum nu se poate mai mare. Sincer, rareori mi se întâmplă să-mi cumpăr câte un accesoriu, deoarece sunt cam pretențioasă când vine de bijuterii.

4. Why do you think you haven't read your unread books?/De ce crezi că nu ai citit încă cărțile necitite?
Cel mai cunoscut factor este timpul, iar cel mai enervant este cheful, bată-l focu'. De-asta încă nu am apucat să le încep, dar lasă, vine vara, vacanță, timp berechet să mă delectez cu ceea ce n-am prea putut face în timpul școlii.

5. Are you going to go on a book buying ban?/Ai de gând să îți impui un book buying ban?
Nu am făcut niciodată chestia asta, și nici nu am de gând să încep prea curând. 2 comentarii:

 1. Sunt curioasă ce vei crede despre Frăția inelului, eu am terminat-o de curând și mi-a plăcut mult, doar că mi-a luat mult timp să o citesc. Oricum, Tolkien e genial.
  Hobbitul e drăguță, mie mi-a lăsat impresia că ar fi un basm, mi-a plăcut.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ei bine, chiar sunt nerăbdătoare să le citesc pe toate, mai ales că sunt o fană a filmelor. Să știi că așa e, Hobbitul, spre deosebire de Stăpânul inelelor, a avut peisaje mult mai spectaculoase. Cel puțin, partea a doua chiar putea fi denumită un basm.

   Ștergere