vineri, 9 mai 2014

#2 Leapșă: 121 de întrebări

Una dintre cele mai lungi lepșe pe care le-am făcut vreodată. De-abia aștept să răspund la fiecare întrebare în parte, deoarece mă intrigă 121. Am furat-o de la Sara, o persoană cu un blog minunat, pe care vă invit să-l descoperiți și să vă clădiți cu minunățiile care se găsesc acolo.


* * *1. Cine a fost ultima persoană pe care ai ținut-o de mână? 

Sora mea, Ioana, când a trebuit să o iau de la școală, acum câteva zile.


2. Ești o persoană mai "outgoing" sau timidă?

De felul meu sunt mai timidă, dar ăsta este doar un start cărora multora nu prea le place; cu timpul, ajung să mă simt în elementul meu și mă detensionez față de cei din jurul meu. 


3. Pe cine ți-ai dori să (re)vezi în curând?

Nu prea sunt dornică, în mod special, să mă reîntâlnesc cu cineva. Dar, cred că într-o mică măsură, pe verișoara mea, Ștefania. Mda, faza interesantă este că stăm în același oraș, liceul meu e la câteva stații de blocul ei, și cu toate astea, nu am mai văzut-o de dinainte de Paște.


4. Ești o persoană de care lumea se poate apropia ușor? 

Îmi place să cred lucrul ăsta. În afară de timiditatea pe care o am în preajma persoanelor necunoscute, nu sunt închisă, lăsând impresia că nu aș dori să conversez. Mă împrietenesc destul de ușor, și nu am o categorie anume pe care o resping sau nu, doar că – din păcate – am observat că cei din jur nu prea apreciază acest lucru. Faptul că îmi place să fiu bună cu toată lumea. Dar asta nu mă oprește.


5. Dacă te-ai îmbăta, persoana de care îți place ar avea grijă de tine pentru acea seară?

Dacă s-ar fi întâmplat acest lucru acum câțiva ani – și aici mă refer la persoana pe care o plăceam –, nici nu cred că s-ar fi uitat la mine. În orice caz, nu aveam nici măcar un prieten comun, așa că ar fi fost cam imposibil să mă vadă beată. Dar acum, nu, deoarece nu sunt îndrăgostită de nimeni.

6. Ce fel de persoane te atrag?
Îmi plac oamenii blânzi, grijulii, care privesc și în interor, acele persoane care te fac să te simți în largul tău când ești în preajma lor. 

7. Crezi că vei fi în vreo relație în următoarele două luni?
În nici un caz, cu toate că mi-aș dori, într-un fel. 

8. Cine – dintre reprezentanții sexului opus – este în mintea ta acum? 
Dacă se pun și personajele din cărți, Sebastian Angelstone, deoarece apare în romanul pe care-l citesc momentan. Dar, din viața reală, nimeni.

9. Care a fost ultima persoană cu care ai avut o conversație profundă?
S-a întâmplat ieri, când veneam cu o prietenă spre casă. 

10. Care este ultimul mesaj pe care l-ai trimis?
"La două."


11. Spune 5 cântece preferate din momentul ăsta!

Mă bucur că e vorba de un număr mai mare, așa că nu trebuie să mă limitez la maxim două, trei. Nu există o ordine între ele: "Flori de spin" de Alexandrina; "Say something" de Christina Aquilera; "Affair" de Hurts; "The promise" de Globus;  "Sun and moon" de Two steps from hell. Ar mai fi câteva, dar am încercat să le aleg pe cele pe care le ascult cel mai des, și care mă "afectează" în vreun fel. 


12. Îți place când cineva se joacă cu părul tău?

Uneori, da, alteori, nu. Depinde de cum mă simt eu la momentul respectiv.


13. Crezi în noroc și miracole?

Până acum nu am avut parte de miracole, dar s-a întâmplat în multe cazuri ca norocul să-mi surâdă cu căldură prin juru-mi. Miracolele nu apar la tot pasul, de-asta se și numesc așa; sunt mai rare. Trecând peste, cred în ambele, deoarece chiar dacă de a doua încă nu am avut nevoie, am văzut la alte persoane; cred, da, o fac cu înflăcărare.


14. Ce lucru bun crezi că se va întâmpla vara asta?

Am învățat pe pielea mea că nu e indicat să te gândești la cum se va desfășura un lucru – aici, vacanța de vară –, deoarece cam în mai toate cazurile se întâmplă total opusul. Dar, oricum, prefer să nu văd lucrurile bune, deoarece acelea îți aduc zâmbetul pe buze, și te bucuri să fii înconjurată de ele. E mai bine – după părerea mea – să-ți focalizezi mintea asupra celor negative; în felul ăsta încerci, într-un fel, să te pregătești de ele. Poate, aici, nu am avut o gândire normală, dar eu așa văd lucrurile.


15. Crezi că este viață pe alte planete?

De multe ori m-am confruntat cu întrebarea aceasta. Eu privesc în felul următor acest aspect: dacă am spune că nu credem că există viață pe alte planete – și aici vine o parte amuzantă –, am părea niște egoiști. Prin simplul fapt că nu credem. Mi se pare o chestie fără înțeles să crezi că din universul ăsta infinit, noi suntem singurele forme de viață. Că planeta Pământ adăpostește singurele forme de viață. Dacă nu am găsit, încă, dovada, asta nu ne dă dreptul să spunem că nu există. Prin urmare, da, cred. *Întrebarea asta m-a făcut să par că m-aș revolta. *


16. Încă mai vorbești cu primul tău crush?

Nu, de mult.


17. Îți plac băile cu spumă?

Cu toate că foarte rar stau în cadă, preferând să fac duș și să mă odihnesc, atunci când o fac, da, îmi place să fie multă spumă. Mă relaxează.


18. Îți plac vecinii tăi?

Da, nu am avut probleme foarte mari cu vecinii mei. Ținând cont că stau la bloc, doar cei de pe palier sau de deasupra mea m-ar putea deranja în vreun fel. Acum ceva ani se iscau niște conflicte între noi și vecinul de deasupra, care dădea volumul foarte tare la muzică; în condițiile în care sora mea era foarte mică. Dar de când s-a căsătorit și are și el un bebe, foarte rar mai pune muzică. Dar, îmi plac; eu nu sunt ca alte persoane care ajung acasă și sunt întâmpinate de fel și fel de probleme din cauza vecinilor.


19. Care sunt obiceiurile tale proaste?

Mă emoționez foarte repede, plâng mult, sunt prea moale cu cei care-mi fac rău, mă las uneori influențată prea ușor, îmi dau degetel peste cap – cu toate că știu că la bătrânețe voi avea probleme, sunt exagerat de perfecționistă și gândesc uneori prea intens. Ar mai fi și altele, dar, culmea, nu-mi mai vin acum prin cap.


20. Unde ți-ar plăcea să călătorești?

În primul rând, aș vrea să vizitez cam tot ce e de vizitat prin România. Sunt unele locuri în care încă nu am ajuns. Peste hotare, ei bine, mi-ar plăcea la nebunie să merg în Rusia – ador tot ce e legat de țara asta! –, ar mai fi Danemarca, Irlanda, Canada, India. Peste tot e frumos, fiecare loc îți oferă priviri pe care care nu le-ai mai văzut niciodată. Tot ce contează e să reușești să le vizitezi măcar odată în viață.


21. Ai probleme cu încrederea?

Păi, ca să o spun așa, nu știu la ce fel de încredere se referă întrebarea. La cea pe care o ai cu persoanele din jurul tău, sau încrederea în forțele proprii. Prima, pot spune că da, am mici probleme cu cei de pe lângă mine, și cea cu mine, e una și mai mare. Sper ca pe viitor să se rezolve ambele probleme.


22. Care este partea ta preferată din rutina zilnică?

Când fac duș dimineața. Îmi dă o stare faină, care mă trezește din amorțeala aia de peste noapte.


23. Cu ce parte a corpului tău ești cel mai puțin confortabil?

Nu prea știu. Adică, nu am o parte anume care să mă incomodeze în mod special. Doar că mi-aș fi dorit să fi avut degetele de la mâini puțin mai lungi. Știu că, probabil, pare o chestie de fiță, dar mă cam deranjează că nu pot purta inele foarte late.


24. Ce faci când te trezești?

Primul și primul lucru? O ascult pe mama cum îmi spune ce trebuie să-i fac soră-mii când se trezește. Ce să-i dau să mănânce, cum să se îmbrace, să nu uit fereastra deschisă la balcon când plec la școală. Și chestia asta, în loc să mă trezească, mă adoarme mai rău.


25. Ți-ai dori ca tenul tău să fie mai deschis sau închis?

Cât am fost mică am locuit la bunici la țară, așa că stăteam în fiecare zi la soare și eram foarte bronzată. Nu știu, acum de când am crescut, nu prea-mi place să am tenul închis. Am tenul destul de palid, și singura chestie care mă jenează pe mine e faptul că pielea de pe brațe se bronzează foarte repede, și se vede ciudat în comparație cu degetele. Dar, da, mi-aș dori să-l am și mai deschis.


26. Cu cine te simți cel mai confortabil?

Nu am o persoană anume. Câteva colege și verișorii mei.


27. Vrei să te căsătorești vreodată?

Da. Dar să fie peste mulți ani, când voi ajunge eu să fiu mai independentă, și să am un loc de muncă stabil. Mie-mi plac mult de tot copiii; când sunt în preajma lor mă simt cel mai bine. Acum făcând legătură și cu întrebarea 26.


28. Părul tău este destul de lung pentru a-ți face o coadă? (pony tail)

E destul de lung. Cu câțiva centimetrii trecut de umăr.


29. Faci sport? Ce sport?

Am făcut în generală câteva săptămâni de volei; primele ore erau gratis, și când am văzut cât de scump era de fapt, m-am lăsat. Mereu o întrebam pe mama când eram mică, de ce nu m-a dat la un sport, și o mai fac și acum din când în când. Mi-ar fi plăcut la nebunie să practic scrima sau atletismul. Dar i-am înțeles mereu pe părinții mei, deoarece la început nici ei nu stăteau foarte bine cu banii, iar să faci un sport, necesită multă cheltuială. O văd foarte bine prin colega mea de bancă, care practică handball din clasa a cincea, și o costă enorm de mult. Dar cu soră-mea, nu mă las până nu face un sport.


30. Ai trăi mai degrabă fără TV sau fără muzică?

Prima variantă, clar! Eu fac ore după-masă. Dimineața scriu sau învăț, și când mai am timp prefer să stau pe laptop. Seara când ajung la opt, nu mai am eu chef să mă uit la TV, așa că tot la laptop mă duc. În weekend, la fel. Aș trăi cu ușurință fără el, în schimb, când vine vorba de muzică, mi-ar fi mult prea greu.


31. Ți-a plăcut vreodată de cineva și nu i-ai spus?

Nu i-am spus, dar am lăsat oarecum să se înțeleagă că simt ceva pentru acea persoană.


32. Ce spui în momentele de liniște jenantă?

Nu prea apuc să spun nimic, deoarece cât timp îmi ia mie să mă gândesc la ceva, acel cineva de lângă mine mi-o ia înainte.


33. Descrie your dream guy/girl. 

Nu am o descriere anume când vine vorba de băiatul visurilor mele. Îmi doresc, neapărat, să fie mai înalt decât mine. În rest, cum o fi. Dar, momentan, sunt ocupară să visez la Harry Lloyd. ^^


34. Care sunt magazinele tale preferate?

Cărturești, Diverta. Ha ha, îs preferatele mele, într-adevăr, dar aici ține de altă categorie. Nu am magazine care să-mi placă în mod special; pe cele pe care le frecventez cel mai des sunt H&M și C&A. Sunt cel mai aproape de intrarea în mall, și rareori mi s-a întâmplat să nu găsesc ceva care să nu-mi cumpăr. Cu toate astea, tot nu sunt preferate.


35. Ce vrei să faci după liceu?

Sincer, sunt în clasa a XI-a, și nici până acum nu m-am gândit foarte bine unde vreau să dau mai departe. Prima dată voiam la Litere, dar m-am răzgândit dintr-un motiv, după am vrut la Pediatrie, și acum habar nu am. Eu aș vrea mult să plec peste ocean la unchii mei în Canada, dar trebuie să-mi mai slefuiesc puțin engleza și să învăț foarte bine franceza. Și mai e și problema cu viza, care acum se obține în ani de zile. Dar, oricum, mi-ar plăcea să lucrez într-o ceainărie. E un loc intim, liniștit; cui nu-i place să muncească înconjurat de ceea ce-i place la nebunie? Ceaiul, Sfântul bun gust!


36. Crezi că oamenii merită a doua șansă?

Știu că în multe cazuri, persoana respectivă nu ar trebui să o merite, dar cum spuneam la o întrebare de mai sus, sunt o fire foarte naivă, care dorește binele tuturor, și nu suport să rămân cu gândul ăla nesuferit în minte, cum că – din mintea mea – aș părea mai rea decât persoana care mi-a făcut un rău. Și mai știu și că de multe ori voi avea de suferit din cauza acestui defect pe care-l am, dar, îmi e cam greu să mă dezobișnuiesc de el.


37. Dacă ești foarte tăcută ce înseamnă?

O persoană care de felul ei e vorbăreață și mereu glasul i se aude prin jur, ar trage atenția, dar când vine vorba de mine, nu-i nimic. Așa sunt eu. Dacă m-aș apuca să trăncănesc non-stop, m-aș trezi cu acei cunoscuți pe capul meu, împuindu-mă cu fel și fel de întrebări.


38. Le zâmbești străinilor?

Doar dacă au vreo întrebare să-mi adreseze, sau mă bagă în seamă pur și simplu. De exemplu cum mi s-a întâmplat astăzi cu doi bătrânei. Așteptam tramvaiul stând pe o bancă. Lângă mine s-a așezat un bătrânel îmbrăcat destul de elegant, și înainte de-a o face, și-a pus o pagină dintr-o revistă sub el, ca să nu se murdărească. A început să vorbească cu mine, și în timp ce-i răspundeam, am început să zâmbesc. Peste vreo câteva minute, în mijlocul nostru s-a mai așezat un bătrânel cu un trandafir galben în mână. Au început amândoi să vorbească, iar cel fără floare l-a întrebat pe celălalt de unde are trandafirul. Respectivul i-a spus că nu de la vreo florărie – așa cum s-ar fi așteptat , ci dintr-o grădină. Crezând că vor continua să discute doar între ei, le-am lăsat intimitate și m-am întors cu capul în partea cealaltă. Dar mă trezesc că bătrânul cu trandafirul mă întreabă dintr-o dată: "auzi, drăguță, nu-i așa că-i frumos trandafirul?" Eu dau din cap, zic da și-i spun că cei galben sunt mai rar întâlniți. El mă aprobă și mă întreabă din nou: "știi ce semnifică trandafirul galben?" Eu zic că nu știu, iar el îmi răspunde foarte zâmbăreț: "gelozie. Dar știi și de ce?" Mi se mai adresează cu o ștrengărie de copil în ochi. Îi răspund tot că nu știu. Și-mi răspunde: "trandafirii galbeni sunt asociați cu gelozia, deoarece ambele chestii au ceva în comun: raritatea. Oamenii ce iubesc cu adevărat, nu cunosc acest cuvânt." Și, da, le zâmbesc mereu copiilor. Mai ales bebelușilor, deoarece sunt singurii care-mi întorc zâmbetul. 


39. Alege: o călătorie în spațiu sau pe fundul mării?

Categoric a doua variantă. Mai ales la Marea Barieră de Corali. Bine, în ocean.


40. Ce te face să te ridici din pat dimineața?

Faptul că trebuie să o fac și nu am de ales. Nu mă motivească nimic special.


41. Despre ce ești paranoic?

Viitor. Cred.


42. Te-ai drogat/îmbătat vreodată?

De drogat, nu, dar era să mă îmbăt rău de tot odată. 


43. Ai făcut ceva recent despre care speri ca nimeni să nu afle?

Da, a fost ceva. Și cu toate că nu e cine știe ce, tot nu vreau să se afle.


44. Ți-ai dorit vreodată să fii altcineva?

Din viața reală, nu. În cam toate cărțile pe care le-am citit, mi-am dorit să fiu un personaj anume. Și cu toate că nu mi-am dorit niciodată să fiu în pielea altcuiva, tot nu sunt mulțumită așa cum sunt. Și aici nu mă refer la fizic.


45. Un lucru pe care ți-ai dori să-l schimbi la tine?

Mi-aș dori să fiu mai încrezătoare în propriile forțe și să-mi dau mai mult silința în ceea ce-mi doresc să se îndeplinească. Și independența. Cu asta mă lupt. Grav.


46. Firma de cosmetice favorită?

Eu îmi procur cosmeticele de la Avon sau Oriflame. Și Sephora. Da, și ea.


47. Blog favorit?

Cu toate că am blog, nu mă pot numi bloggeriță, deoarece nu prea îmi dau silința să postez mai des. Așa că nici nu prea intru să răsfoiesc celelalte blog-uri. Deci, nu am așa ceva, încă.


48. Culoare preferată?

Vișiniu.


49. Mâncare preferată?

Uimitor sau nu, spanacul. Îl ador! Cred că aș mânca până nu aș mai putea.


50. Ultimul lucru pe care l-ai mâncat?

Papanași.


51. Primul lucru pe care l-ai mâncat în dimineața asta?

Ou fiert.


52. Ai câștigat vreodată vreo competiție? Pentru ce?

Nu am participat niciodată la olimpiade, cu toate că mi-ar fi plăcut, am mers la crosuri, dar nu am câștigat niciodată. Cum m-aș putea pune eu cu oamenii care cochetează cu atletismul?    


53. Îți plac prietenii de pe net mai mult decât cei reali?

Sinceră să fiu, am mai mulți prieteni virtuali decât din viața reală, și cu toate că mulți ar spune că nu e normal și bine, așa e. Dar cei reali îmi sunt mult mai apropiați. 


54. Facebook sau Twitter?

Pot spune pas? Nu mă prea dau în vânt după Facebook, iar Twitter am avut, dar l-am șters.


55. Twitter sau Tumblr?

Nici unul. Și Tumblr am avut, dar l-am șters. Da, știu, sunt o ființă plictisitoare.


56. Te uiți la TV acum?

Nu, dar e aprins.


57. Numele prietenilor tăi cei mai buni?

Nu pot spune. Am prieteni, dar nu-mi sunt chiar atât de buni.


58. Ai poftă de ceva acum? Ce?

De scris, dar nu pot. Vreau să scriu un capitol la ceva, dar pur și simplu nu pot. Glumeam, și nu prea. De mâncare, nimic.


59. Cu câte perne dormi?

Cu una. 


60. Dormi cu un animal de pluș?

Nu. Dar o face sora mea, deci se poate spune că o fac și eu.


61. Câte animale de pluș ai?

Nu le știu numărul. Sunt multe și stau cocoțate pe dulap, ateptând să vină să se joace cineva cu ele.


62. Animal preferat?

Câinele.


63. Ciocolată sau vanilie?

Vanilie.


64. Aroma preferată de înghețată?

Fructe de pădure.


65. Ce culoare are tricoul pe care-l porți acum? Dar pantalonii?

Nu am tricou, ci un maieu cu o multitudine de floricele colorate. Pantaloni maro.


66. ShowTv preferat?

Spărgătorii de râs.


67. Film preferat?

The children of Huang Shi. Îl recomand cu mare drag. Este un film extraordinar!


68. Mean Girls sau Mean Girls 2?

Nu știu. Am impresia că m-am uitat la amândouă filmele. Dar nu știu care mi-a plăcut mai mult.


69. Prima și ultima persoană cu care ai vorbit azi?

Prima, mama. Ultima, cred că tot mama.


70. Este cineva pe care ai vrea să-l lovești în față acum?

Acum, nu. Dar ziua e de-abia la început.


71. Ești certat cu cineva pe moment?

Nu. Oricum, când o fac, prefer să nu mă audă toată lumea, cearta fiind între noi și nu cu cei din jur.


72. Câte pulovere ai?

Când eram mică, aveam o grămadă. Acum nu știu câte am exact. Dar prin fața ochilor îmi flutură vreo trei.

73. Un film pe care l-ai văzut?
Recent, nu am. Dar ultimul, am impresia că a fost "Din Paris, cu dragoste." E revăzut, de fapt. E a treia oară – parcă – când mă uit la el. E genial filmul! Și nu o spun doar pentru că joacă și Jonathan Rhys Meyers în el. Acțiunea, replicile, totul.


74. Actor și actriță preferată?

Actriță: Kate Beckinsale
Actor: nu prea știu.


75. Te bronzezi excesiv?

Nu, deoarece nu-mi place să o fac. Cum am spus mai sus, doresc să am pielea albă. Și cu toate că știu că bronzul ajută la piele – într-o oarecare măsură –, tot nu-mi place. Și când mă gândesc că vara asta trebuie să merg la mare. Urgh!


76. Ai multe animale?

Din păcate nu mai am nici unul. Când eram mică, am avut doi papagali. Acum, aș vrea să am o broască țestoasă sau hamster, dar nu vor ai mei.

77. Cum te simți acum?
Să fiu sinceră, săptămâna asta a fost tare ciudată. Și nu mă refer la școală, ci din cauza căldurii ăsteia bruște, am o stare de somnolență de-mi vine să mă iau la bătaie. La orice oră m-aș culca, tot îmi e somn pe timpul zilei. Aseară m-am culcat devreme, pe la zece, și azi sunt de parcă nu aș mai fi dormit de câteva zile.


78. Tastezi repede?

Eu cred că destul de repede. Am văzut la ora de TIC, colegi care tastau foarte încet spre deosebire de mine. Bine, se datorează și faptului că scriu foarte mult și des pe calculator.


79. Regreți ceva din trecutul tău?

Da! O grămadă de chestii.

80. Scrii bine?
Păi, de prin 2011, de când m-am apucat eu să scriu și să-mi denumesc poveștile, hobby, acum o fac destul de bine. Adică, spre deosebire de cum o făceam înainte, se vede o uriașă îmbunătățire. Bine, eu am cam devenit o maniacă a descrierilor excesive, iar multă lume mi-a atras atenția să nu o mai fac așa de mult. Cu toate că scriu mai bine decât o făceam acum câșiva ani, nu pot spune că sunt mulțumită nici măcar cu jumătate. Am niște lacune grave pe care trebuie să mi le rezolv neapărat.

81. Ți-e dor de cineva din trecut?
Da. Bine, nu se poate numi o persoană din trecut, deoarece ea va rămâne mereu în amintirea mea și a multor oameni. A fost și încă mai este una dintre puținele persoane pe care am avut norocul să le întâlnesc, care să aibă numai bunătate în suflet, și care și-a dorit mereu ca cei din jurul ei să fie mulțumiți și fericiți. Îmi este nespus de dor de ea, și nu este o zi care să nu-mi apară imaginea ei în față. O pomenesc mereu în rugăciunile mele. 

82. Ai fost la vreun foc de tabără?
Da. Parcă era prin clasa a cincea, în Pădurea Trivale.

83. Ai frânt inima cuiva vreodată?
Nu știu. Dar nu cred. Sunt sigură, de fapt, că nu.

84. Ai călărit vreun cal vreodată?
Da, când eram mai mică, la o cunoștință la țară. De atunci, nu, cu toate că mi-ar plăcea să o mai fac din când în când.

85. Ce ar trebui să faci acum?
Să-mi scriu la matematică. Dar, zău, dacă am vreun chef!


86. Ți-a plăcut vreodată de cineva atât de mult încât să doară?

Da, dar nu prea în sensul de îndrăgostită. Au fost niște prieteni, pe care-i respectam enorm.


87. Care a fost ultima persoană în fața căruia ai plâns?

Nu mai știu.

88. Care este porecla din copilăria ta?
Nu prea am avut porecle. Dar știu că atunci când eram mică, un prieten de-al unchilor mei care mai venea e la bunici, îmi spunea Rusia – cu accent pe i. În generală aveam unii colegi care-mi ziceau Cap de dudă, cu toate că nici până în ziua de azi nu am aflat de ce. La început, recunosc, mă cam supăram când mi se zicea așa, dar m-am obișnuit și începuse să fie ceva normal.


89. Ai ieșit din țară vreodată?

Nu. Dar sper să o fac cât de curând.

90. Te joci pe consolă Wii?
Nu. Nici nu am.


91. Asculți muzică acum?

Nu, deoarece, cum spuneam mai sus, trebuia să-mi fac tema la matematică, așa că am estompat toate zgomotele pe care le puteam opri.

92. Îți place mâncarea chinezească?
Nu am mâncat niciodată mâncare chinezească, doar sushi, dar e japoneză.

93. Carte referată?
De ce-mi faceți asta?! Pfuai! Nu prea pot alege doar una. Dar cum o perioadă lungă de timp "Iubire și sânge" de Catherine Delors a fost pe primul loc, o să optez tot pentru ea. 

94. Ți-e frică de întuneric?
Din fericire pentru mine, nu.

95. Ești rea?
Cu mine însămi, da. Cu cei din jur, îmi place să cred că nu. Dar, oricum, nu cred; nu-mi amintesc să fi făcut ceva recent care să mă fi catalogat drept rea. În general, nu sunt.


96. Poți să păstrezi pantofii albi curați?

Dacă e vorba de ceva elegant, da. În schimb, teneșii, în niciun caz. Și mor de ciudă când văd că unii prieteni îi au așa de albi și frumoși! Eu chiar dacă-i șterg și cu Cif acolo unde ar trebui să fie albi, după câteva ore, îs la fel.

97. Crezi în dragoste la prima vedere?
Eu sunt cam indecisă la chestia asta. Uneori cred, alteori nu o mai fac.

98. Crezi în dragoste adevărată?
Ei bine, în asta, da. Clar, da. Am văzut mult cazuri în care dragostea era elementul principal cu care erau legați unii oameni, și îmi place să cred că, pe viitor, așa va fi și la mine.

99. Ești plictisită?
Acum, nu. Dar în marea majoritate a timpului, da.

100. Ce te face fericită?
Habar nu am.

101. Ți-ai schimba numele?
Da. Cu toate că e numele pe care mi l-au dat părinții mei, și cu toate că mama spune adesea că-i place la nebunie numele ales pentru mine, tot vreau altul. Sau măcar încă unul. Dar cum nu o să o fac, cele care-mi plac mie le păstrez pentru ai mei copilași.

102. Ce zodie ești?
Gemeni.

103. Cel mai bun prieten al tău de sex opus de place. Ce faci?
Nu cred că e problema mea chestia asta. Dar nu aș fi cu el doar pentru că îmi e prieten și-mi place mie să fiu drăguță și să-i văd pe cei din jurul meu fericiți. Ar fi prea mult pentru mine. L-aș minți pe el, dar și pe mine, și nu am ajunge niciodată la ceva bun. Plus că dacă ar afla că l-am mințit și sunt cu el doar pentru că-l vreau mulțumit, nu am mai avea aceleași legături ca înainte să aflu că mă place.

104. Versul preferat acum?
Nu-mi vine nimic în cap momentan.

105. Poți să numeri până la un milion?
Cred că da, dar mai mult ca sigur nu aș ajunge până la final, deoarece m-aș plictisi și aș renunța imediat.

106. Cea mai prostească/idioată minciună pe care ai spus-o?
Cea mai varză minciună pe care am spus-o, nu mai știu care a fost. Când sunt în dezavantaj în legătură cu un lucru, când scot ceva pe gură fără să gândesc înainte, e o prostie uriașă. Rar mi se întâmplă să fie ceva credibil.


107. Dormi cu ușa deschisă sau închisă?

De ceva ani numai cu ea închisă pot dormi. Simt nevoia de intimitate, probabil e specific vârstei, zic.


108. Cât de înaltă ești?

Nu m-am mai măsurat de o bucată lungă de vreme, dar ultima oară când am făcut-o, parcă aveam 1,72. Dacă am mai crescut, nu prea îmi dau seama. Oricum, în comparație cu prietenii mei, mă simt ca un ștumf.


109. Păr drept sau creț?

Mie-mi place să fie cât mai învolburat, dacă e drept, nu știu, nu mă simt bine cu el. Am noroc că al meu e ondulat spre creț. Probabil dacă nu m-aș fi gândit acum câțiva ani să-mi cumpăr placă, deoarece era la modă pe atunci să ai părul drept și pe mine mă enerva groaznic că era așa – copil prost și tembel! – în bucle, l-aș fi avut mult mai ondulat. Dar de ceva vreme nu mi-l mai îndrept deloc, și foarte rar mă usuc cu feonul, deoarece îl vreau din nou ondulat. Îmi dă o stare de bine când îl văd așa.


110. Brunetă sau blondă?

De câteva luni m-am vopsit și eu pentru prima oară, și cu toate că la început regretasem enorm, deoarece nu-mi ieșise culoarea dorită, acum, s-a mai schimbat, și din roșcat vișină a ajuns un cărămiziu închis. Dar nu mă mai vopsesc, decât peste câțiva ani, deoarece îmi e dor de blondul meu. Deci, da, blondă.


111. Vară sau iarnă?

Nu se poate primăvară? Urăsc vara deoarece nu-mi place canicula aia insuportabilă, și fiindcă mă bronzez. Iar iarna pentru că e mult prea frig, cu toate că aș alege de un catralion de ori gerul în locul caniculei. Toamna sau primăvara.


112. Zi sau noapte?

Ziua, dar și noaptea e interesantă. Și aici nu mă refer la cluburi și dănțăluială, ci la misterul pe care-l ascunde întunericul. Mie-mi place mult și noaptea, cu toate că suntem făcuți să umblăm mai mult ziua.


113. Luna preferată?

Oh, yeah, Mai! E luna în care m-am născut, și mă bucur nespus de mult că am apărut pe lume în a cincea din an. Plus de faptul că e frumos, și nu nici cald, dar nici frig. E exact așa cum îmi place mie.


114. Ești vegetariană?

Am fost în clasa a șaptea câteva luni, dar sincer, nu mai știu de ce m-am oprit. Nu sunt oricum o împătimită a cărnii, dar să nu înțelegeți că nu mănânc carne din cauza nu știu căror motive, cum ar fi faptul că, vai, bietele animale! Iubesc animalele, să nu se înțeleagă greșit, dar nu din motivul acesta. Pur și simplu nu simt nevoia să mănânc carne, și nici nu cer dacă nu mi se dă. Dacă ar găti mama numai preparate fără carne, sincer, nici nu aș observa lipsa ei. Nu o caut prin farfurie, dar nici nu o refuz când mi se dă.


115. Ciocolată albă, neagră, sau cu lapte?

Cu lapte.


116. Cafea sau ceai?

Oh, vai, ceaiul de un milion de ori! Îl ador, și aș bea în cantități enorme dacă mi s-ar da. Nu prea îl suport eu pe cel de fructe de pădure, dar sunt atâtea tipuri care mă fac să nu mă gândesc la el. Cafea, odată la cinci mii de ani.


117. A fost azi o zi bună?

Nu prea. Diriginta noastră a fost cam supărată pe noi, sunt destul de răcită, ceea ce mă face să nu am chef de aproape nimic, și sunt cam obosită. Am făcut doar trei ore din șapte, dar simt că voi cădea cât de curând din picioare.


118. Mars sau Snickers?

Lion nu se poate? Fie, Snickers.


119. Care este citatul tău preferat?

"O gumă. Un creion. O riglă. Începuturile sunt întotdeauna simple. Și apoi deschidem ochii asupra unei lumi triste, asupra unui univers bolnav. Privirea celorlalți, care judecă și condamnă. Am șaisprezece ani și mi-am hotărât viața."__ Ananda Devi (Eve din propria-i ruină) Am iubit cartea la nebunie, și culmea necazului, a fost singura pe care am pierdut-o. Am uitat-o în bancă la școală. Uf!

120. Crezi în fantome? 
Cu toate că nu am văzut nici una niciodată, cred. Consider că pe lumea asta sunt atâtea lucruri pe care omul nu le-a văzut, dar asta nu înseamnă că nu ar putea și exista. Am și vizionat o emisiune despre așa ceva, Vânătorii de fantome, iar acolo am văzut niște chestii destul de interesante.121. Ia cea mai apropiată carte de lângă tine și deschide-o la pagina 42. Care este primul rând de pagină?

"... se încăpățâna să păstreze ceva din verdele de altă dată." (Vrăbiile pământului)
 
* * *


Un weekend cât mai frumos vă doresc!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu